Kuva: Playa Arkkitehdit Oy

Avara rakennuttaa 69 vuokra-asuntoa Herttoniemen entiselle tehdasalueelle Helsingissä

Avara toteuttaa Helsingin Herttoniemeen kerrostalokohteen, johon rakennetaan 69 vuokra-asuntoa. Kohteen pääurakoitsijana toimii JM Suomi Oy. Rakentaminen alkaa nyt, ja valmista on syksyllä 2023. 

Kuva: Playa Arkkitehdit Oy

Avaran uudiskohde rakentuu Herttoniemen entiselle tehdasalueelle kävelymatkan päähän metroasemasta ja Hertsin kauppakeskuksesta, niin sanotun Sohlberg-korttelin laidalle.

– Asunto Oy Helsingin Peltisepänkuja 5 on Avaran ensimmäinen uudiskohdehanke Herttoniemessä, ja se tullaan toteuttamaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti.  Olemme sitoutuneet asumisen ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseen ja sitä myötä myös siihen, että kaikki tulevat uudiskohteemme täyttävät tehokkaimman energialuokan vaatimukset, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi

Kohde tulee Avara Vuokrakodit I Ky -rahaston salkkuun. Avaran mukaan rahaston suurimpina sijoittajina ovat ammattimaiset institutionaaliset sijoittajat. Rahaston sijoitussitoumukset mahdollistavat noin 350 miljoonan euron sijoitukset kohtuuhintaisiin asuinkiinteistöihin.

– Avara Vuokrakodit I -rahasto sijoittaa kohtuuhintaisen vuokra-asumisen lyhyellä korkotukilainalla toteutettaviin hankkeisiin Suomen suurimmissa ja nopeimmin kasvavissa kasvukeskuksissa. Uudiskohteet perustuvat merkittäviltä osin Avaran omaan hankekehitykseen, ja Herttoniemen kerrostalohanke tulee olemaan erinomainen lisä rahaston asuntoportfolioon, sanoo Avaran sijoitusjohtaja Harri Retkin.