Kuva: Arkkitehtitoimisto HMV

Avain Yhtiöt ja A. Ahlström Kiinteistöt kehittävät Helsingin yliopiston Kumpulanmäkeä

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy järjestivät kumppanuus- ja tarjouskilpailun keväällä 2022 Kumpulanmäen alueen pohjoisimmasta korttelikokonaisuudesta. Avain Yhtiöt ja A. Ahlström Kiinteistöt voittivat kilpailun Arkkitehtitoimisto HMV Oy:n laatimalla Kustaanportti-ehdotuksella.  

Kuva: Arkkitehtitoimisto HMV

– Kumppanuuskaavoituksen tuloksena on yhteisesti löydetty ratkaisu, jossa samaan kortteliin on mahdollista toteuttaa kokonaisuus, mikä vastaa Helsingin asuntokysyntään ja mahdollistaa monipuolisen toimitilakokonaisuuden rakentumisen yliopiston yhteyteen. Samalla se toimii kaupunkikuvaa ja Kumpulan kampusaluetta virkistävänä elementtinä, porttina kantakaupunkiin, Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku sanoo.

Kaavaehdotus sisältää eri asumismuotoja sekä toimitilaa. Kohteeseen tehdään asumisoikeusasuntoja, pitkän korkotuen vuokra-asuntoja ja vapaarahoitteista asuntotuotantoa. Alueelle suunnitellaan myös kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä päivittäistavarakaupan tiloja

– Yliopistokampuksesta on rakentumassa entistä elinvoimaisempi alue, jossa luonnontieteen opetus ja tutkimus, yritykset ja viihtyisä asuinympäristö kohtaavat. Luotettavien kumppaneiden mukaan tulo aikaisessa vaiheessa mahdollistaa hyvän yhteistyön ja varmistaa tavoitteiden toteutumisen, toteaa Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jaana Ihalainen.

– Sijoitamme strategiamme mukaisesti laadukkaisiin toimitilakohteisiin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. Näemme tutkimus- tiede- ja yritystoiminnan yhdistämisessä paljon mahdollisuuksia.  Yhteistyö on ollut sujuvaa hankkeeseen ryhtyvien ja kaupungin kaavoituksen sekä yliopistokiinteistöjen välillä, A. Ahlström Kiinteistöjen toimitusjohtaja Peter Ahlström sanoo.