Kuva: RIL / Katri Lehtola

Auli Lastunen on Vuoden 2023 rakennusalan diplomi-insinööri

RIL on valinnut Vuoden 2023 rakennusalan diplomi-insinööriksi rakennustekniikan diplomi-insinööri Auli Lastusen. Hän toimii Rakennustuoteteollisuus RTT:llä eurokoodiasiantuntijana. Lastusen valintaperusteita olivat laadukas insinööriosaaminen, positiivinen vuorovaikutus ja ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

Kuva: RIL / Katri Lehtola

Auli Lastunen on tehnyt hyvin vaikeaa aihetta eli standardisointia kiinnostavaksi laajalle yleisölle. Hän on esimerkillinen, aktiivinen ja positiivinen vuorovaikuttaja, joka edistää ammattikunnan arvostusta tekemällä muun muassa rakennesuunnittelusta ymmärrettävää ja mielenkiintoista infograafien avulla, valinnan tehnyt RILin hallitus toteaa.

Auli Lastunen on edustanut suomalaista rakennesuunnitteluosaamista myös maailmalla esimerkiksi eurokoodien sekä eurooppalaisten tuotestandardien valmisteluun linkittyvissä työryhmissä. Hänen kädenjälkensä näkyy useissa suomalaisissa maamerkeissä, kuten Kansi ja Areenassa -hankkeessa Tampereella sekä lukuisissa asuin- ja toimistotalohankkeissa.

– Koen rakennesuunnittelijan työn valtavan tärkeänä. Sen myötä pystyy vaikuttamaan todella paljon esimerkiksi rakennuksen hiilijalanjälkeen. Tällä alalla voi suunnittelijana todella vaikuttaa, Auli Lastunen sanoo.

Auli Lastunen on työskennellyt aiemmin muun muassa Sitowisella betoniasiantuntijana, Rambollilla FEM- eli elementtimenetelmäasiantuntijana, Tampereen yliopistossa tuntiopettajana ja VTT:llä tutkijana hankkeessa, jossa simuloitiin lentokoneen törmäystä betoniseinään.