Are urakoi talotekniikan Roihupellon kampukselle

Lujatalo Oy valitsi Aren talotekniikkakumppaniksi Stadin ammatti- ja aikuisopisto Roihupellon kampushankkeeseen. Sopimus on arvoltaan noin 30 miljoonaa euroa.

Noin 44 000 bruttoneliömetrin kokoinen kampus on Helsingin kaupungin suurin lähivuosien rakennushanke. Hankkeessa toteutetaan Stadin ammatti- ja aikuisopistolle nykyaikaiset tilat 4500 opiskelijalle. Oppilaitos toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa Lujatalo vastaa hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. 

Are toteuttaa kohteen talotekniikan projektinjohtourakkana, joka sisältää kaikki LVI-, sähkö-, tele-, rakennusautomaatio- ja sprinkleröintityöt.

– Arella on kokemusta tämän mittaluokan talotekniikkahankkeista, ja luotamme vankasti heidän ammattitaitoonsa, kertoo Lujatalon projektipäällikkö Ari Pyötsiä.

Kampuksen hiilijalanjäljestä halutaan vähintään 10 % pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennuksen E-luku on 64 kWh/m2. 

– Talotekniikalla on merkittävä vaikutus rakennuksen hiilijalanjälkeen. Taloteknisissä ratkaisuissa on panostettu energiatehokkuuteen ja lisäksi kohteessa hyödynnetään laajasti uusiutuvia energiamuotoja. Lämpöenergian tuottamista varten kohteeseen rakennetaan Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala ja kiinteistösähköstä iso osa katetaan aurinkosähköllä, kertoo Aren johtaja Katja Pekkanen. Rakennustyöt käynnistyvät Roihupellossa kesän aikana ja kestävät vuoden 2025 loppuun. Opiskelijat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa vuoden 2026 alussa.