Kuva: A-Insinöörit

Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööri on tärkeilemätön visionääri

RIL on valinnut Vuoden 2022 rakennusalan diplomi-insinööriksi rakennustekniikan diplomi-insinööri, tekniikan tohtori Jyrki Keinäsen. Keinänen on A-Insinöörien toimitusjohtaja ja partneri. Tohtoriksi hän on väitellyt rakennushankkeiden riidanratkaisuista.

Kuva: A-Insinöörit

RILin hallituksen mukaan Keinänen täyttää erinomaisesti Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteerit. Niitä ovat muun muassa laadukas insinööriosaaminen, positiivinen vuorovaikutus ja ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

RILin hallituksen mukaan Jyrki Keinänen on tärkeilemätön visionääri, joka on kehittänyt alaa suurella intohimolla, perinteisiä toimintamalleja ja -kulttuuria jatkuvasti haastaen. Hän on tehnyt lujasti töitä muun muassa digitaalisten ratkaisuiden ja yhteistoimintamallien soveltamisen puolesta. Arvostavana ja kannustavana yritysjohtajana hän on myös esimerkillinen arvojohtaja. Teknisen kyvykkyyden lisäksi Keinänen on painottanut osapuolten välisen vahvan luottamuksen merkitystä, jota tarvitaan innovaatioihin ja tuottavuuden kasvattamiseksi.  

– Rakennettu ympäristö muodostaa valtavan ison osa ihmisten elämää. Meidän täytyy tuntea vastuumme siitä ja tuottaa ihmisille hyvinvointia omalla osaamisellamme. Yksi diplomi-insinööri tai yhtiö ei pysty sitä yksin tuottamaan, siihen tarvitaan koko arvoketjua. Meidän pitäisi olla kurkiauran kärjessä näyttämässä suuntaa koko yhteiskunnan kehittymiselle, Keinänen sanoo.

Keinänen on työskennellyt aiemmin muun muassa Sweco PM:n sekä RILin toimitusjohtajana.