Kuva: airam.fi

Airam ostaa Sähkö-Lahden tehtaan

Valaistusyritys Airam Electric Oy Ab on ostanut konkurssiin menneen Sähkö-Lahti Oy:n tehtaan, käyttöomaisuuden ja vaihto-omaisuuden. Airam aloittaa tiloissa tuotteiden valmistuksen ja kokoonpanon ensi vuonna, aluksi projektivalaistuksen tarpeisiin. 

Kuva: airam.fi

 Airam on ostanut 60 vuoden ajan valaisinratkaisuja tarjonneen, syyskuussa konkurssiin ajautuneen perheyhtiö Sähkö-Lahti Oy:n tuotantotilan, käyttöomaisuuden ja vaihto-omaisuuden. Yrityskauppa tähtää Airamin mukaan sen aseman vahvistamiseen projektivalaistuksessa.

Uudet tilat mahdollistavat Airamille muun muassa aikaisemmin alihankkijoiden avulla valmistettujen tuotteiden tuotannon ottamisen omiin käsiin. Kaupan myötä valaisintuotanto sekä kaikki kokoonpano siirretään Lahden-yksikköön, missä tuotanto käynnistetään alkuvuodesta 2022.

Jatkossa Lahdessa valmistuu muun muassa julkisissa tiloissa, urheilutiloissa ja toimistoissa käytettäviä alumiinisia valaisimia ja ramppivalaisimia. Samalla uusi tuotantolaitos avaa Airamin mukaan uusia mahdollisuuksia myös kuluttajatuoteyksikölle tuoda jatkossa markkinoille omia, kotimaassa tuotettuja tuotteita ja tuotesarjoja.

– Strategiamme on seuraavan kolmen vuoden aikana kasvattaa omaa tuotantoamme sekä projekteille räätälöityjen tai esivalmistettujen valaisimien myyntiä, ja tämä yrityskauppa tukee suunnitelmiamme hyvin. Jatkossa pystymme palvelemaan erityisesti sähköalan ammattilaisia entistä paremmin, toimitusjohtaja Jorma Koskiola kertoo.

– Meillä on tahtoa investoida Suomeen. Riskit kansainvälisessä toimitusketjussa kasvavat jatkuvasti ja sen myötä tuotanto lähellä on äärimmäisen arvokasta, Koskiola toteaa. 

Koskiolan mukaan projektikohtainen joustavuus tuotteissa ja tuotteiden räätälöinti ovat entistä kysytympiä alalla. 

Lahden-yksikön myötä Airamilla on yhteensä kolme toimipistettä. Pääkonttori ja logistiikkakeskus pysyvät Keravalla, vientiyksikön myyntikonttori on Tukholmassa.