Katariina päiväkodin pää- ja arkkitehtisuunnittelu on AFRY Ark Studion referenssejä. Kuva: afry.com.fi-fi, Antti Hahl

AFRYlle pohjoismainen arkkitehtuuriyksikkö

AFRY on julkistanut arkkitehtuuri- ja designstrategiansa mukaisen AFRY Ark Studion, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. AFRY Ark Studiolla työskentelee 160 arkkitehtia, joista Suomessa 60.

Katariina päiväkodin pää- ja arkkitehtisuunnittelu on AFRY Ark Studion referenssejä. Kuva: afry.com.fi-fi, Antti Hahl

AFRYn mukaan AFRY Ark Studio on paikallinen toimija, joka ymmärtää ympäristönsä ja sen asukkaiden identiteettiä ja joka tarjoaa kestävää arkkitehtisuunnittelua. 

Uusi AFRY Ark Studio yhdistää TM Konsultin arkkitehdit Ruotsissa, Gottlieb-Paludan Architects -toimiston Norjan-arkkitehdit sekä AFRYn ja Innovarchin arkkitehdit Suomessa. Innovarch kuuluu Vahanen-yhtiöihin, joka liittyi osaksi AFRYä vuoden 2022 alussa. 

– Pääsemme AFRY Ark Studion myötä yhdistämään ainutlaatuista osaamista niin suurista infran ja teollisuuden investointihankkeista kuin kaupunkikehityksen, uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen sekä tilasuunnittelun saroilta. Tämä on loistava mahdollisuus tarjota entistä kokonaisvaltaisempia, kestäviä palveluita asiakkaillemme sekä monipuolisempia hankkeita suunnittelijoillemme, Suomen AFRY Ark Studion johtajat Taina Jordan ja Tuomas Tervonen sanovat.

AFRY-konserniin kuuluvat myös omilla brändeillään jatkavat arkkitehtitoimistot Sandellsandberg, Koncept ja Gottlieb Paludan Architects.  

– Yhdessä Sandellsandbergin, Konceptin ja Gottlieb Paludan Architectsin kanssa AFRY Ark Studio haastaa pohjoismaista markkinaa, AFRYn arkkitehtuurista ja designista vastaava johtaja Helena Paulsson toteaa.

Suomessa AFRY Ark Studion toimipisteet ovat Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. AFRYn mukaan sen tavoitteena on kasvattaa AFRY Ark Studion henkilömäärää sekä avata uusia studioita Suomessa ja Pohjoismaissa.