Kuva: ahlstromcapital.com/fi

2022 on YK:n kansainvälinen lasin vuosi

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous on nimennyt vuoden 2022 kansainväliseksi lasin vuodeksi. Aloitteen teemavuodeksi teki International Commission on Glass (ICG).

Kuva: ahlstromcapital.com/fi

Lasi on ollut avainasemassa monenlaisen tieteellisen edistyksen kannalta sen poikkeuksellisen monikäyttöisyyden ansiosta. 

– Vuosisatojen ajan lasilla on ollut tärkeä rooli yhteiskunnassa. Lasiteollisuuden edelläkävijänä Glaston on ollut vuosikymmeniä mukana kehittämässä alaa sekä ICG:ssä että järjestämällä alan johtavaa Glass Performance Days (GPD) -konferenssia, sanoo Glaston Oyj Abp:n sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja Marko Mökkönen. Glaston on suomalainen lasinjalostusteknologiayhtiö.

Glastonin mukaan edistyksellisillä lasituotteilla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa; lasi on yksi parhaiten kierrätettävistä materiaaleista, ja se auttaa monin tavoin vähentämään kasvihuonepäästöjä. Lasiteollisuus on aktiivisesti kehittänyt erilaisia lasityyppejä kuten energiansäästöpinnoitteilla varustettuja lasityyppejä, joita voidaan tehokkaasti käyttää optimoimaan rakennusten lämmitys- ja jäähdytystarvetta energiankulutuksen vähentämiseksi entisestään, Glaston toteaa.

– Glastonissa näemme kestävän kehityksen liiketoimintamahdollisuutena. Ilmastonmuutoksen hillitsemisen kiireellisyys johtaa eristyslasin kysynnän kasvuun ja älykkään lasin, erittäin ohuen lasin ja aurinkoenergiaratkaisuissa käytettävän lasin nopeaan kehitykseen. Energiatehokkaat rakennukset ovat avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa, Glaston Oyj:n talousjohtaja ja yrityksen kestävästä kehityksestä vastaava Päivi Lindqvist sanoo.