YIT:ltä tilat Ukraina-avun keskukselle

YIT antaa Suomen ukrainalaisen yhdistyksen käyttöön toistaiseksi tilat Helsingin Vallilassa kehitettävästä Sturenportin kiinteistöstä. Noin 1300 neliön tiloissa tulee YIT:n mukaan toimimaan useampi avustusjärjestö. Keskus pyritään avaamaan jo maaliskuun aikana.

Tiloissa koordinoidaan avustuksia ja lähetyksiä Ukrainaan. Tilat toimivat myös Suomeen tulevien ukrainalaisten tukikeskuksena: turvallisena sekä yhteisöllisenä paikkana, josta Ukrainasta sotaa paenneet ihmiset saavat sekä tietoa että materiaalista ja henkistä tukea tarpeensa mukaan. 

– Olemme todella iloisia tilojen järjestymisestä, sillä Suomeen odotetaan lähiaikoina useita satoja ukrainalaisia. Useimmat sodan jaloista pakenevat henkilöt ovat naisia ja lapsia, jotka tarvitsevat kipeästi humanitääristä apua. Keskitetylle avustuskeskukselle on todellista tarvetta, sillä ukrainalaiset voivat tulla Suomeen ilman viisumia, mistä johtuen viranomaisapu ei välttämättä aina tavoita heitä, kertoo Elizabeth Harjunpää Ukrainalainen yhdistys Suomessa ry:stä.

– Venäjän sotilaallinen hyökkäys on johtanut suureen inhimilliseen hätään ja kärsimykseen Ukrainassa, ja kuten toimitusjohtajamme aiemmin totesi, myötätuntomme on Ukrainan kansan puolella. Olemme iloisia, että Vallilassa sijaitsevat tilamme sopivat avustuskeskuksen tarpeisiin ja että voimme näin konkreettisella tavalla osallistua ukrainalaisten auttamiseen, toteaa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

YIT ilmoitti maaliskuun alussa, ettei se toistaiseksi hanki uusia tontteja eikä aloita asuntohankkeita Venäjällä. YIT ei myöskään osta rakennusmateriaaleja Venäjältä.