kainulainen-raisanen-poykko-yhteiskuva
Jukka Kainulainen (vas.), Mika Räisänen ja Pekka Pöykkö

QMG osti lisää kylmää: Fincold

Talotekniikkakonserni QMG:hen kuuluva QMG Partners ostaa tuusulalaisen Fincold Oy:n liiketoiminnan ja yhdistää sen Kylmäkolmoseen.

Jukka Kainulainen (vas.), Mika Räisänen ja Pekka Pöykkö

QMG jatkaa strategiansa mukaisesti kasvua yritysostoilla, ja hankkii kylmätekniikan urakoitsija Fincoldin liiketoiminnan. Se liitetään QMG Partnersissa Kylmäkolmoseen, joka nousee kaupan myötä noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoon ja työllistää 30 kylmätekniikan ammattilaista. Kylmäkolmonen palvelee laajaa joukkoa kiinteistönomistajia ja yrityksiä teollisuuden, kaupan ja julkisten palveluiden eri sektoreilla.

Fincold tunnetaan muun muassa elintarvikealan kylmäratkaisujen toteuttajana. Kaupan myötä siirtyy Kylmäkolmoseen kolme ammattilaista ja liikevaihtoa noin 600 000 euroa. Toimitusjohtaja Jukka Kainulainen tulee mukaan QMG:n omistajaohjelmaan.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Jukan ja muut Fincoldin kokeneet ammattilaiset porukkaamme. Meillä on samanlainen arvomaailma eli asenne työhön, asiakaspalveluun ja henkilöstöön. Olemme ketteriä ja lähellä asiakasta, ja samalla alamme ykkösosaajia, Kylmäkolmosen toimitusjohtaja Mika Räisänen sanoo.

– Tuomme Kylmäkolmoseen omia erikoisosaamisiamme asiakkaidemme kautta ja pääsemme oppimaan uutta. Olen toiminut alalla 17 vuotta, ja nyt on hyvä aika aloittaa uusi vaihe uralla, Jukka Kainulainen toteaa.

– Kylmä tunnistetaan jo omaksi talotekniikan lajikseen, jonka kasvun taustalla on erityisesti elintarviketeollisuuden ja kaupan kehitys. Tuoreiden elintarvikkeiden tarjonta monipuolistuu ja vientikauppaa laajennetaan, joten kylmätekniikkaa tarvitaan sekä teollisuudessa, vähittäiskaupassa että kuljetusketjun eri vaiheissa. Samoin terveydenhuollon kiinteistöissä tarvitaan erikoiskylmää. QMG rakentaa valtakunnallisesti vahvaa tarjoomaa vastaamaan tähän kysyntään, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö sanoo.