Vihdin Nestori -senioritalon rakentaminen alkaa marraskuun lopulla ja urakan on määrä valmistua vuoden 2025 alussa. Kuva: YIT

YIT rakentaa yhteisöllisen senioritalon Vihtiin 

YIT on allekirjoittanut Yrjö ja Hanna -säätiön kanssa sopimuksen Kiinteistö Oy Vihdin Nestori -nimisen asuinkerrostalon rakentamisesta Vihdin Nummelaan. Sopimuksen arvo YIT:lle on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja se kirjataan vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan. 

Vihdin Nestori -senioritalon rakentaminen alkaa marraskuun lopulla ja urakan on määrä valmistua vuoden 2025 alussa. Kuva: YIT

Viisikerroksiseen yhteisölliseen senioritaloon tulee 43 vuokra-asuntoa. ARA-rahoitteinen hanke on laajuudeltaan noin 3 400 bruttoneliömetriä. Rakentamisen aikana työmaalla käytetään ainoastaan uusiutuvaa vihreää sähköä. Rakennustyöt aloitetaan marraskuun lopulla 2023 ja urakan on määrä valmistua vuoden 2025 alussa. 

– On hienoa päästä jälleen toteuttamaan Yrjö ja Hanna -säätiölle kohde, tällä kertaa Vihdin Nummelaan. Yhteistyön jatkumo kertoo hyvästä ja luottamuksellisesta suhteestamme Yrjö ja Hanna -säätiön kanssa. Meillä on käynnissä myös toisen hankkeen suunnittelu aivan senioritalon naapuriin. Sen liikeidea on vielä suunnitteluasteella, YIT:n divisioonajohtaja Harri Isoviita kertoo. 

– Vihdissä tarvitaan yhä enemmän ikääntyneille soveltuvaa asumista. Kohde edustaa uusinta yhteisöllistä asumista, jossa voi elää itsenäisesti mutta ei tarvitse olla yksin, sillä yhteistilat ja esteettömyys takaavat, että tässä pärjää aina. Yhteistyössä YIT:n kanssa voimme toteuttaa kohtuuhintaista, merkityksellistä ja korkealaatuista asumista Nummelaan, Yrjö ja Hanna -säätiön toimitusjohtaja Petri Kokkonen sanoo.