Haagan Artturi on uusi asuinkerrostalo Helsingin Haagassa. Sen on rakennuttanut Woodberg Oy ja urakoinut Puurakentajat Group Oy. Kohde on Puurakentajien ensimmäinen oma tilaelementtikohde. Elementit tulivat konserniin kuuluvan Timberpoint Oy:n tehtaalta. Kuva: haaganartturi.fi 

Puurakentajat Group haettu konkurssiin

Puurakentajat Group Oy ja sen kaikki tytäryhtiöt on haettu konkurssiin. Konkurssihakemukset on jätetty käräjäoikeuteen 21. marraskuuta 2023.

Haagan Artturi on uusi asuinkerrostalo Helsingin Haagassa. Sen on rakennuttanut Woodberg Oy ja urakoinut Puurakentajat Group Oy. Kohde on Puurakentajien ensimmäinen oma tilaelementtikohde. Elementit tulivat konserniin kuuluvan Timberpoint Oy:n tehtaalta. Kuva: haaganartturi.fi 

Konkurssiin hakeutuvat kaikki konserniyhtiöt eli Puurakentajat Group Oy, Puurakentajat Rakennus Oy, Timberpoint Oy, Puurakentajat Invest Oy, Puurakentajat Suunnittelu Oy, Puurakentajat Pientalot Oy ja Korepuu Oy. 

Yhtiöiden taloudellinen tilanne on ollut koko syksyn erittäin hankala. Poikkeuksellisen nopeasti heikentynyt rakennusalan markkinatilanne on vaikeuttanut olosuhteita siihen pisteeseen, ettei kannattavuutta ole saatu riittävästi parannettua sopeutustoimenpiteistä huolimatta. Näissä ikävissä olosuhteissa yhtiöt ovat ajautuneet maksukyvyttömyystilaan, johon ei ole löydettävissä ratkaisua. Lisävelkaantumisen minimoimiseksi konkurssiin hakeutuminen on jäänyt ainoaksi vaihtoehdoksi. 

– Syksyn aikana on kaikki kivet käännetty tilauskannan ehtyessä ja kilpailun koventuessa kautta alan. Kustannussäästöjä ja sopeutumistoimia on tehty, mutta niistä ei ollut riittävästi apua, toimitusjohtaja Petri Kalliokoski toteaa. 

– Olemme tehneet hartiavoimin työtä kurssin kääntämiseksi, mutta toimenpiteet eivät ole olleet tarpeeksi ripeitä vallitsevassa markkinatilanteessa,  teknologiajohtaja Mikko Leino kertoo. 

– On todella ikävää, että Puurakentajien yritysperheen tarina päättyy näin, mutta puurakentamisen kysyntä ei ole päättynyt, hän sanoo. 

Petri Kalliokoski näkee tulevaisuuden samoin.  

– Sopivat hankkeet konkretisoituvat vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Jatkossa puurakentaminen kasvattaa markkinaosuuttaan, mutta siihen asti ei ollut mahdollisuutta odottaa. 

– Tämä ikävä ja valitettava päätös ei tarkoita sitä, että Onvest olisi menettänyt uskoaan puurakentamiseen tai ylipäätään vastuulliseen rakentamiseen. Markkinatilanne rakentamisen alalla näyttää poikkeuksellisen pitkältä ja synkältä, eikä valoa ole tunnelin päässä näkyvissä, kuten olemme sen kaikki todenneet tämän syksyn aikana. Puurakentajat konsernin toiminnan jatkuminen olisi vaatinut merkittävää rahoitusratkaisua sekä merkittäviä kehitystoimenpiteitä, jotta olisimme saaneet yhtiöiden kannattavuuden positiiviseksi. Valitettavasti se ei tässä markkinatilanteessa ollut mahdollista, Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen kertoo.