Luonnoskuva uudesta Tourulan Pajalan alueesta. Opiskelija-asuntola vasemmalla tien laidassa. Kuva: YIT

YIT rakentaa opiskelija-asuntolan Jyväskylän Tourulan Pajalaan

YIT on sopinut Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr:n (Koas) kanssa asuin­kerrostalon rakentamisesta opiskelijoiden käyttöön Jyväskylän Tourulan Pajalaan, jonka asema­kaava hyväksyttiin toukokuussa 2023. YIT:n sopimuksen arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Luonnoskuva uudesta Tourulan Pajalan alueesta. Opiskelija-asuntola vasemmalla tien laidassa. Kuva: YIT

Koas Tourula on 7-kerroksinen A-energialuokan asuin­kerrostalo, johon tulee 121 asuntoa, sauna­osasto sekä lounge. Urakan laajuus on noin 4500 kerros­neliömetriä. Rakentaminen aloitetaan syyskuussa 2023, ja töiden on määrä olla valmiina vuoden 2024 lopussa. Korttelin yhteisen maanalaisen pysäköinti­hallin rakentaminen aloitetaan tämän hankkeen yhteydessä. Pysäköinti­hallin päälle tulee naapuri­talojen kanssa yhteinen piha-alue.

Kiinteistö on ensimmäinen uudelle Tourulan Pajalan kaava-alueelle rakennettava kohde historiallisen Kivääritehtaan tehdas­miljöön naapurissa. Tourulan Pajalasta on tarkoitus kehittää uusi kaupunki­keskus; alueelle on kaavoitettu sekä asuin- että toimitilaa.

– Aluetta on kehitetty hyvässä yhteis­työssä Jyväskylän kaupungin sekä Jykian kanssa. Historiallisen tehdas­miljöön henkeen rakentuva Tourulan Pajala on uusi, moderni työpaikka- ja asuin­alue, johon syntyy ihan uudenlainen eko­viisas kaupunginosa keskeiselle paikalle Jyväskylän keskustaan, YIT:n alue­päällikkö Marjaana Nissilä-Ryytty sanoo.

– Tourulankulman sijainti keskustan ja Kankaan välissä antaa upean mahdollisuuden hybridi­rakentamiselle. Alueen rakentaminen aloitetaan asuin­rakentamisesta ja jatkuu myöhemmin työpaikka­rakentamisella. Olemme vahvasti mukana alueen työpaikka­rakentamisen kehittämisessä, Jykian toimitus­johtaja Seija Takanen toteaa.