Luonnoskuva uudesta Tourulan Pajalan alueesta. Opiskelija-asuntola vasemmalla tien laidassa. Kuva: YIT

YIT rakentaa opiskelija-asuntolan Jyväskylän Tourulan Pajalaan

YIT on sopinut Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr:n (Koas) kanssa asuinkerrostalon rakentamisesta opiskelijoiden käyttöön Jyväskylän Tourulan Pajalaan, jonka asemakaava hyväksyttiin toukokuussa 2023. YIT:n sopimuksen arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Luonnoskuva uudesta Tourulan Pajalan alueesta. Opiskelija-asuntola vasemmalla tien laidassa. Kuva: YIT

Koas Tourula on 7-kerroksinen A-energialuokan asuinkerrostalo, johon tulee 121 asuntoa, saunaosasto sekä lounge. Urakan laajuus on noin 4500 kerrosneliömetriä. Rakentaminen aloitetaan syyskuussa 2023, ja töiden on määrä olla valmiina vuoden 2024 lopussa. Korttelin yhteisen maanalaisen pysäköintihallin rakentaminen aloitetaan tämän hankkeen yhteydessä. Pysäköintihallin päälle tulee naapuritalojen kanssa yhteinen piha-alue.

Kiinteistö on ensimmäinen uudelle Tourulan Pajalan kaava-alueelle rakennettava kohde historiallisen Kivääritehtaan tehdasmiljöön naapurissa. Tourulan Pajalasta on tarkoitus kehittää uusi kaupunkikeskus; alueelle on kaavoitettu sekä asuin- että toimitilaa.

– Aluetta on kehitetty hyvässä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sekä Jykian kanssa. Historiallisen tehdasmiljöön henkeen rakentuva Tourulan Pajala on uusi, moderni työpaikka- ja asuinalue, johon syntyy ihan uudenlainen ekoviisas kaupunginosa keskeiselle paikalle Jyväskylän keskustaan, YIT:n aluepäällikkö Marjaana Nissilä-Ryytty sanoo.

– Tourulankulman sijainti keskustan ja Kankaan välissä antaa upean mahdollisuuden hybridirakentamiselle. Alueen rakentaminen aloitetaan asuinrakentamisesta ja jatkuu myöhemmin työpaikkarakentamisella. Olemme vahvasti mukana alueen työpaikkarakentamisen kehittämisessä, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen toteaa.