asemakeskus_tampere
Kuva: tampere.fi

YIT pääsee kehittämään Tampereen Asemakeskusta

YIT ja Finnpark ovat sopineet aloittavansa Tampereen ytimessä sijaitsevan Asemakeskuksen kehitysvaiheen. Alueen omistaa Finnpark. Hankesopimus koskee Asemakeskuksen suunnitteluratkaisujen sekä toiminnallisen ja kaupallisen konseptin kehittämistä.

Kuva: tampere.fi

Osana kehitystyötä tarkastellaan myös rakennusten massoittelua, rakentamisen vaiheistusta, viheralueiden sijoittelua ja kevyen liikenteen reittejä. Asemakeskuksen kaavakehitystyötä tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa ja kaupungin ohjauksessa.

YIT:n mukaan tavoitteena on kehittää alueesta erottuva ja urbaani asumisen, työpaikkojen ja kaupallisten palveluiden kokonaisuus. Asemakeskus-hanke on jatkoa jo rakenteilla olevalle Kansi ja Areena -hankkeelle. Asemakeskus-hankkeessa on kolme vaihetta, ja kokonaisuuden arvellaan olevan valmis vuonna 2035.

– Kiitämme Finnparkia luottamuksesta ja olemme innostuneina lähdössä yhdessä kehittämään Tampereen ytimestä entistäkin vetovoimaisempaa. Vahva osaamisemme kaupunkikehityksessä antaa hyvät lähtökohdat työlle. Tulemme huomioimaan kehitys- ja suunnitteluvaiheessa eri tavoin kestävän rakentamisen, liikkumisen ja elämisen periaatteet, toteaa YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

– On hienoa, että tämä merkittävä hanke saa nyt seuraavan askeleensa ja saamme mukaan ammattitaitoisen kumppanin, jolla on kokemusta suurten hankkeiden kehittämisestä. Asemakeskuksen alue tulee olemaan merkittävä osa Tampereen ydinkeskustaa yhdistäen uuden monitoimiareenan ja Hämeenkadun toisiinsa. Alueen suunnittelulle asettuu näin ollen korkea vaatimustaso. Uskon, että tällä yhteistyöllä kyetään vastaamaan näihin vaatimuksiin, Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila sanoo.