Trivium julkisivu

YIT myy toimitilakohteen Turussa

YIT ja Veritas Eläkevakuutusyhtiö ovat allekirjoittaneet sopimuksen toimitilakiinteistön myynnistä Turun Kupittaalla. KOy Trivium Retoriikan rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2019 ja valmistuminen ajoittuu lokakuulle 2020. Sopimuksen arvo on noin 29 miljoonaa euroa.

KVR-urakkana toteutettava hanke sisältää noin 10 000 neliön toimistotalon ja erillisen, noin 200 autopaikan pysäköintirakennuksen rakentamisen. Kahdeksankerroksiseen nykyaikaiseen toimistotaloon sijoittuu muun muassa Veritaksen pääkonttori.

Hankkeen myötä YIT jatkaa Kupittaan alueen kehittämistä. Alueella on tällä hetkellä rakenteilla Original Sokos Hotel Kupittaa sekä AMK-kampus. Viime vuonna valmistui Turun uusi palloiluhalli, jonka viereen nyt rakennettava Trivium Retoriikka sijoittuu.

Trivium julkisivu

”Olemme tyytyväisiä päästessämme jatkamaan Kupittaan alueen kehittämistä Turun merkittävimmäksi koulutus- ja työpaikkakeskittymäksi. Nyt rakennettavan Trivium Retoriikka -toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota kestävän rakentamisen periaatteisiin. Olemme erittäin iloisia myös siitä, että uudeksi omistajaksi saatiin Veritas Eläkevakuutusyhtiö, jonka juuret ovat vahvasti Turun seudulla”, sanoo YIT:n yksikönjohtaja Jukka Lämsä.

”Veritaksella kestävän kehityksen teemat ovat olleet keskiössä, kun olemme suunnitelleet uutta pääkonttoria. Haluamme toteuttaa hankkeen, joka tuottaa mahdollisimman vähän ekologista kuormaa. Samaan aikaan odotamme innolla, että voimme tarjota modernit ja toimivat työtilat henkilöstöllemme sekä muille toimijoille, jotka tulevat muuttamaan taloon”, kertoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson.