Wasa Stationin piti nousta keskustan kupeeseen vanhan matkakeskuksen tontille.Kuva: Mikael Matikainen

YIT luopuu Wasa Station -hankkeesta 

YIT on päättänyt luopua Wasa Station -hankkeesta. Kiinteistö- ja rakennusalan haastava markkinatilanne, sekä nykyinen korkotaso tekivät toteuttamisesta taloudellisesti kannattamatonta. 

Wasa Stationin piti nousta keskustan kupeeseen vanhan matkakeskuksen tontille. Kuva: Mikael Matikainen 

Wasa Stationin monitoimikortteliin oli tarkoitus tulla Vaasan kaupungin rahoittama ja ylläpitämä musiikkitalo sekä YIT:n vastuulle kuuluvat urheilu- ja monitoimitilat, liiketilat sekä hotellista ja asuinhuoneistoista koostuva yli 20-kerroksinen tornitalo.

YIT valittiin korttelista järjestetyn kilpailun voittajaksi vuonna 2014. Suunnitelmia kehitettiin projektin aikana muuttuneen maailmantilanteen takia. Toteuttamissopimusta jatkettiin kahteen otteeseen ja viimeinen sopimusjakso päättyi 30. syyskuuta 2023.

– Voidaan sanoa, että ajankohta tappoi hankkeen. Kiinteistö- ja rakennusalan haastavan markkinatilanteen, sekä nykyisen korkotason takia sopimusta ei valitettavasti päätetty jatkaa. Hankkeeseen on panostettu merkittävästi ja sitä on valmisteltu erittäin hyvässä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Harmittaa suuresti, että joudumme luopumaan hankkeesta, YIT:n aluepäällikkö Mikael Snellman kertoo.

Vaasan kaupunki lähtee nyt nopealla aikataululla selvittämään uusia vaihtoehtoja musiikkitalon toteuttamiseksi. Kasvava kansainvälinen kaupunki tarvitsee nykyaikaisen paikan kongresseille ja musiikkielämyksille, ja tämä tavoite on edelleen olemassa.

– Tarve ei ole kadonnut mihinkään, vaikka tämä hanke nyt kaatuikin. Vaasan väkiluku kasvaa ja se luo uskoa, että tänne kannattaa sijoittaa. Tulemme keskustelemaan jatkosuunnitelmista jo lähiviikkojen aikana, kaupunkiympäristön toimialajohtaja Markku Järvelä kertoo.

Wasa Stationin piti nousta keskustan kupeeseen vanhan matkakeskuksen tontille. Myös tontin kohtaloa tarkastellaan lähikuukausina.