Yksikerroksisessa Honkahovissa on yhteensä 30 asuinhuoneistoa. Kuva: Rakennusliike Lapti

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui Liperiin 

Liperin Ylämyllyn taajamaan on valmistunut ikäihmisten 30-paikkainen asumispalveluyksikkö Honkahovi. 

Yksikerroksisessa Honkahovissa on yhteensä 30 asuinhuoneistoa. Kuva: Rakennusliike Lapti

Uudisrakennus valmistui etuajassa ja nollavirhe­luovutuksena vajaan vuoden kestäneiden rakennus­töiden jälkeen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistaman asumis­yksikön suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy. Pohjois-Karjalan hyvinvointi­alue aloittaa toiminnan asumispalvelu­yksikössä lokakuussa. 

Yksikerroksisen asumisyksikön sisä­tiloissa on kahdessa asuin­siivessä yhteensä 30 asuin­huonetta, oleskelu- ja yhteistilat sekä apu- ja huoltotilat. Asukkaiden käytössä on myös sauna­osasto. Asumis­yksikköä ympäröi kangas­metsä, johon on näkymä kaikista asuin­huoneista sekä yhteis­tiloista ja oleskelu­terassilta. Palvelu­kodin laajuus on noin 1 700 neliömetriä. 

Rakennuksen pääasiallinen rakennus­materiaali on puu sen lämpimän luonteen ja ympäristö­ystävällisyyden vuoksi. Ympäristö­­ystävällisyyttä ja energian­­säästöä tukevat muun muassa rakennuksen tiiviys, poisto­ilman lämmön­­talteenotto ja automaattinen talo­tekniikan ohjaus. 

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui täysin valmiina etu­ajassa. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terhon mukaan tämä oli mahdollista hyvän yhteistyön ansiosta. 

– Yhteistyö on toiminut moitteetta sopivaa joustoa ja maalaisjärkeä käyttäen. Meillä on Laptin kanssa kokemusta yhteisistä hankkeista, ja sen myötä osallistuimme aikanaan tämän kohteen toteutuskilpailuun. Uuden asumisyksikön myötä ikäihmisten asumis­palvelut voidaan toteuttaa seuraavat vuosikymmenet laadukkaissa tiloissa, Tuomas Terho sanoo. 

– Toteutimme laadukkaan ja kustannus­­tehokkaan asumis­yksikön tärkeän alueellisen palvelun tuottamiseen. Meillä on vahva kokemus hoiva­­tilojen rakentamisesta, minkä ansiosta huolella suunniteltu ja rakennettu asumis­­yksikkö valmistui etu­ajassa, nollavirhe­­luovutuksena ja ilman yhtään työmaa-aikaista tapa­­turmaa, Laptin palvelu- ja toimitila­yksiköstä vastaava johtaja, vara­toimitus­johtaja Raimo Pesola kertoo.