Liiketoimintajohtaja Tapani Idman (va.), toimitusjohtaja Sami Perkko, KSL-asiantuntija Tommi Läärä, talotekniikan asiantuntija Tuomas Kaita ja toimitusjohtaja Risto Suojanen. Kuva: Granlund

Granlund osti Projektivision

Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Liiketoimintajohtaja Tapani Idman (va.), toimitusjohtaja Sami Perkko, KSL-asiantuntija Tommi Läärä, talotekniikan asiantuntija Tuomas Kaita ja toimitusjohtaja Risto Suojanen. Kuva: Granlund

Sairaalatekniikan osaaja Projektivisio Oy siirtyy osaksi Granlundia osakekaupalla, josta sovittiin 29. syyskuuta 2023. Osakekaupan myötä Granlund vahvistaa asemaansa Pirkanmaan suurimpana sairaalatekniikan asiantuntijayrityksenä. Yhtiö tullaan fuusioimaan Granlund Oy:öön maaliskuun lopussa 2024.

Terveydenhuollon rakennuksissa ja suurissa sairaaloissa sairaalalaitteiden osuus on merkittävä – paitsi investointina myös modernin terveydenhuollon mahdollistajana. Granlund saa riveihinsä asiantuntijoita, joilla on kokemusta mm. KSL-suunnittelusta (kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu), sairaalatekniikan hankinnoista sekä sairaalahankkeiden rakennuttamisen ja valvonnan tehtävistä.

Yli kymmenen vuotta sitten perustettu Projektivisio Oy työllistää neljä ammattilaista, joista kolme ovat yrityksen osakkaita.

Projektivision osakas ja toimitusjohtaja Sami Perkko kertoo, että Granlundin houkuttelevuutta lisäsi suuren yrityksen mahdollisuudet sekä kansainvälistymiseen liittyvät näkymät.
Granlund on Projektivision lailla vahvasti mukana sairaalahankkeissa ja hyvinvointialueiden kohteissa ympäri Suomen.

– Tällä hetkellä suurimpia yhteisiä hankkeitamme ovat TAYS Uudistamisohjelman loppuvaihe ja OYS2030-uudistamisohjelma, Sami Perkko kertoo.

Rakentamisen suhdanteet näyttävät tänä syksynä synkiltä, mutta terveydenhoidon kannalta olennaisten rakennusten rakentaminen ja korjaaminen jatkuu. Hyvinvointialueiden uudistus näkyy sairaalatekniikan asiantuntijoiden työpöydillä.

– Sairaaloiden ja hyvinvointialueiden hankkeiden suhteen työtilanne näyttää hyvältä, eri mittaluokkien hankkeita käynnistyy, mutta volyymi hieman hiljenee, kertoo Granlund Tampere Oy:n toimitusjohtaja Risto Suojanen.