Woodion tuotteiden raaka-aineena käytettävä puuhake. Kuva: Woodio

Woodio investoi uuteen tehtaaseen Lahteen

Ekologisista kylpyhuone­kalusteistaan tunnettu suomalainen Woodion innovaatio, 100 % vedenpitävä puu­komposiitti, on suunniteltu ekologiseksi vaihto­ehdoksi keramiikalle ja muille korkean hiili­jalanjäljen materiaaleille kylpy­huone- ja muiden sisä­tilojen sisustuksessa. Keväällä 2025 Lahteen valmistuva uusi, noin 7 miljoonaa euroa maksava tehdas mahdollistaa tuotannon merkittävän tehostamisen palvelemaan kysynnän kasvua.

Woodion tuotteiden raaka-aineena käytettävä puuhake. Kuva: Woodio

Woodio siirtyy pilottitehdasympäristöstä suuremman tuotanto­kapasiteetin mahdollistavaan uuteen tehtaaseen Lahteen. Uuden tehdas­rakennuksen suunnittelu on jo pitkällä – tuotanto pyörähtää Lahdessa käyntiin keväällä 2025.

Rakennusteollisuuden osuus vuosittaisista globaaleista hiilidioksidi­päästöistä on arviolta 40 %. Raaka-aineensa ja energia­tehokkaan valmistus­prosessinsa ansiosta Woodion hiilidioksidi­päästöt ovat perinteisten keraamisten kylpyhuone­kalusteiden päästöjä merkittävästi pienemmät.

– Woodio on loistava esimerkki korkean jalostus­arvon metsäalan innovaatioista, joihin Suomessa kannattaa panostaa. Alan päästö­lukujen valossa on selvää, että vihreän rakentamisen vaatimukset tulevat kasvamaan merkittävästi lähi­tulevaisuudessa, toteaa Matti Lehtipuu, Woodion hallituksen jäsen ja yhtiön pää­omistajiin kuuluvan UB FIGG -pääoma­rahaston Managing Partner. Uuden tehtaan automaatio­aste on nykyistä korkeampi ja mm. joustava linjasto palvelee paremmin erilaisten tuotteiden valmistamista.