Otso Ikonen

Wexonin toimitusjohtajaksi Otso Ikonen

Teknisten komponenttien asiantuntija- ja maahantuojayritys Wexon Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Otso Ikonen 7.6.2021 alkaen.

Otso Ikonen

Uuden toimitusjohtajan keskeisiä tavoitteita on yrityksen voimakkaan kasvun mahdollistaminen ja kilpailukyvyn varmistaminen panostamalla laadukkaaseen palvelu- ja asiakaskokemukseen sekä sisäisten toimintamallien selkeyttämiseen. Teollisuusalan yrityksiin keskittyvä Wexon laajentaa paraikaa voimakkaasti digitaalisiin palveluihin.

Otso Ikosella on yli 20 vuoden kokemus teollisuuden muutosjohtamisesta ja myynnin kehittämisestä, viimeisimpänä ABB:n Large Motors and Generators -liiketoiminnan maailmanlaajuisesta tulosvastuusta. Tätä ennen Ikonen on vetänyt ABB:n konetehdasta Pitäjänmäellä ja toiminut erilaisissa myynnin, projektoinnin, ja hankinnan johtotehtävissä.

– Minulla on laaja kokemus asiakkuuksien ja myyntikanavien johtamisesta sekä työskentelystä eri toimialojen, kansallisuuksien ja kulttuurien kanssa maailmanlaajuisesti. Odotankin kovasti työskentelyä Wexonin asiakkaiden kanssa sekä yhteistyötä Venäjän ja Viron kollegoitteni ja yli 40 maasta koostuvan päämiesverkostomme kanssa, sanoo Ikonen.

Wexon työllistää Suomessa 15 henkilöä, ja yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 9,4 miljoonaa euroaa. Suomen lisäksi Wexonilla on toimintaa Venäjällä sekä Baltiassa.    Wexon on osa Wermundsen-konsernia.