Kuva: WasaGroup

WasaGroup-konserni toteuttaa Tuusulan Peltokaaren päiväkodin

WasaGroup-konserni on voittanut Pohjois-Tuusulaan rakennettavan Peltokaaren päiväkodin kilpailutuksen. Jokelan keskustan tuntumaan nousevan päiväkodin rakentaminen alkaa elokuussa 2023, ja toiminta on tarkoitus käynnistää elokuussa 2024. Tuusulan tilapalvelut vuokraa rakennuksen 20 vuodeksi käyttöönsä. 

Kuva: WasaGroup

Peltokaaren päiväkoti toteutetaan Wasa360-palvelumallilla; WasaGroup-konserni vastaa hankkeen kehityksestä, rahoituksesta, suunnittelusta, rakennuttamisesta ja rakentamisesta. Päiväkodin on suunnitellut rakennusarkkitehti Minna Iisakka WasaPlan Oy:stä.

Rakennuksen hyötyala on 1092 neliötä, ja sen väritys tulee olemaan yhtenäinen ympärillä olevan rakennuskannan kanssa. Pihalta on yhteys viereiseen Lilly Kajanus-Blennerin puistoon. Energiaa tullaan tuottamaan päiväkodin katoille asennettavilla aurinkopaneeleilla. Hanke tavoittelee neljän tähden RTS-ympäristöluokitusta.

Tuusulan kunnan tilapalvelut vuokraa rakennuksen 20 vuodeksi varhaiskasvatuksen käyttöön, ja kunnalla on mahdollisuus jatkaa tiloissa vuokralaisena myös tämän jälkeen. Kunta vastaa varhaiskasvatuksen palvelun tuottamisesta ja ruokapalvelusta.

– Peltokaaren päiväkoti vastaa Jokelan alueen muuttuneeseen varhaiskasvatuksen tarpeeseen. Perhepäivähoidon paikat alueella ovat vähentyneet, ja kaikkien alle kouluikäisten ja etenkin alle kolmevuotiaiden lasten osuus palveluiden käyttäjinä on lisääntynyt Jokelassa, sanoo Tuusulan kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.

– Hanke on loistava esimerkki hyvin toimivasta yhteistyöstä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Tuusulan tavoitteista ja yksityisen toimijan tuomasta osaamisesta syntyy kokonaisuus, josta tuusulalaiset lapset pääsevät nauttimaan hankkeen valmistuttua. Yhteistyö Tuusulan kanssa on sujunut tähän mennessä mainiosti, toteaa WasaGroup-konsernin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

Yksikerroksiseen ja pääosin puurakenteiseen rakennukseen tulee tilat kuudelle 0–6 -vuotiaiden lasten päiväkotiryhmälle, joista yksi on integroitu erityisryhmä. 

Iltaisin päiväkodin tiloja voivat hyödyntää muut käyttäjäryhmät.