VILPE® IO -seinäelementti vastaa kerrostalorakentamisen uusiin tarpeisiin

Kotimainen perheyritys VILPE Oy lanseerasi FinnBuild-messuilla uutuustuote VILPE® IO:n, joka on käänteentekevä ratkaisu kerrostalojen ilmanvaihtoon. Kyseessä on ilmanvaihdon seinäelementti, jonka kautta tulo- ja poistoilma kulkevat.

VILPE® IO sopii kerrostalokohteisiin, joissa ilmanvaihtoputkia ei pystytä vetämään katolle, vaan tulo- ja poistoilma otetaan rakennuksen seinästä. Tuote vastaa kerrostalojen ilmanvaihdon seinäelementtien kasvavaan suosioon. Niiden avulla kerrostaloasuntojen neliömäärää voi kasvattaa, kun jokaisesta asunnosta ei tarvitse viedä putkien avulla ulospuhallusyksikköä rakennuksen katolle.

Sopii kaikenkokoisiin asuntoihin

VILPE® IO:n etu on säädettävyys. Sitä voi käyttää kaikenkokoisissa asunnoissa, koska ilmavirtausta voidaan helposti säätää mukana tulevalla supistusosalla. Tämän lisäksi VILPE® IO:n puhallinosan kätisyyttä voidaan helposti vaihtaa, ja siten tuote mukautuu sekä vasemman- että oikeanpuolisiin puhallus- ja imusuuntiin. VILPE® IO täyttää uuden sisäilmasto- ja ilmanvaihtoasetuksen vaatimukset seinäpuhalluslaitteelle.

Viimeistelty design

VILPE® IO edustaa suunnittelun huippua. Huolellisesti suunnitellussa tuotteessa ei ole esimerkiksi vaaraa seinän likaantumisesta, joka on yleinen haitta rakennusten seinäelementeissä. Niiden päälle kertyvä katupöly nimittäin valuu usein sadeveden mukana seinään ja likaa sen. VILPE® IO:n alareunassa on kuitenkin ripa, jonka ansiosta vesi valuu suoraan alas eikä seinään.

Suunnittelun tuloksena VILPE® IO:n painehäviö on pieni ja sen design on viimeistelty. Tuote sulautuu hyvin seinärakenteisiin, ja sen saa useassa eri värissä. VILPE® IO:n kanavakoot ovat 125 ja 160 mm. Rakenteensa ansiosta VILPE® IO pysyy luotettavasti seinällä vuosia, sillä kiinnitys on varmistettu erillisen asennuskehikon avulla. Poistoilman sekoittumista tuloilmaan pyritään vähentämään ohjaamalla poistoilmavirta kauas seinäpinnoista.

Kestävä valmistusmateriaali

Seinäelementti VILPE® IO on valmistettu kestävästä polypropeenimuovista (PP), joka ei ole haitallinen ympäristölle. Muovi on kierrätettävä, UV-suojattu sekä sään- ja iskunkestävä. Ainutlaatuisen UV-suojan ansiosta tuotteen väri kestää kovan auringonpaisteen, ja siksi VILPE Oy myöntää tuotteelle 10 vuoden väritakuun. VILPE® IO:lla on myös 20 vuoden tekninen takuu.