Kuva: SRV

Vantaan Pressin B-talo harjassa

SRV laajentaa Vantaankoskella sijaitsevaa Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n omistamaa toimitilakohde Vantaan Pressiä. Maalämmöllä lämmitettävä B-rakennus valmistuu syksyllä 2022.

Kuva: SRV

Pressi sijaitsee Kehäradan, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän varressa lähellä lentokenttää ja lyhyen kävelymatkan päässä Vantaankosken juna-asemalta. Pressiä voidaan käyttää muuntojoustavasti monitilatoimistona ja pienimuotoiseen tuotanto-, varasto- tai logistiikkatoimintaan.

– Vantaankoski on yksi kaupunkimme merkittävimmistä ja vireimmistä yritysalueista ja nyt rakenteilla oleva toimitilahanke hieno lisä alueen tarjontaan. Vantaankoski on korkean osaamisen työpaikkojen alue, josta tavoittelemme Suomen johtavaa teknologiakeskittymää, kiinteistöjohtaja Antti Kari Vantaan kaupungilta sanoo.

Pressin suunnittelussa ja talotekniikassa on korostettu energiatehokkuutta ja elinkaariviisautta; tavoitteena on Leed-sertifikaatin Gold-taso. Kohteessa on energiakentäksi räätälöity maalämpöjärjestelmä. 

Pressi Smart Premises -kokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä rakennuskohteesta, joista kaksi ensimmäistä on myyty kiinteistösijoitusyhtiö Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:lle. Kokonaisuuden ensimmäinen rakennus valmistui vuonna 2019. Nyt rakennettavan B-talon vuokraus on käynnissä, ja vuokralaisia ovat muun muassa Stanley Security Oy ja Mercamer Oy. 

– Rakennushanke on edennyt hyvin aikataulussaan. Nyt teemme sisävalmistusvaiheen töitä, kuten maalausta, alakattotöitä sekä talotekniikkatöitä, kuten LVI-töitä ja sähkötöitä. Seuraavaksi pääsemme tekemään piha-alueiden töitä kuten asfaltointeja ja pihakiveyksiä. Tilaajan kanssa yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa ja rakennustyömaan henkilöstö on ollut todella motivoitunutta. Hyvä yhteishenki takaa projektin onnistumisen ja se on näkynyt tässä hankkeessa, SRV:n projektipäällikkö Mika Karell kertoo.

– Pressi Smart Premises B- talo vahvistaa kiinteistösalkkuamme ja tuo lisää matalan hiilijalanjäljen kiinteistökantaa tarjoamaamme,  Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Timo Valtonen toteaa.