Uusi työnhaun digi-palvelu kiinteistö- ja rakennusalalle

Vastuu Groupin maksuton Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan marraskuun lopussa. Palvelussa kiinteistöhuolto-, rakennus-, logistiikka- ja teollisuusalojen työnhakijat sekä opiskelijat voivat luoda osaajaprofiilin, tunnistaa omaa osaamistaan sekä löytää työnhaku- ja työelämäpalvelut. Palvelua markkinoidaan syksyn aikana kaupunkien työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.   

– Rakennamme työnhaku- ja työelämäpalveluiden ekosysteemiä, Luotettava työntekijä -palvelua, jossa työnhakijan tiedot liikkuvat hänen omalla suostumuksellaan erilaisten rekistereiden ja palveluiden välillä. Tarkoituksena on laajentaa palvelua myös muille toimialoille vuonna 2023, sanoo Petri TuomelaVastuu Groupista.   

– Yhdessä alan verkostomme kanssa olemme tunnistaneet, että voimme mahdollistaa entistä yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita liikuttamalla tietoja rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä henkilön omalla suostumuksella.  Samassa autamme työnhakijoita osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, helpotamme työnhakua, nopeutamme työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja sekä parannamme kohtaantoa erilaisissa työnhaku- ja työelämäpalveluissa, kertoo Tuomela.  

Palvelun tavoitteena on myös houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään ja jäämään alalle.   

– Esimerkiksi rakennusalalla monen ammatillisen koulun opiskelijan opinnot keskeytyvät tai pitkittyvät, koska he eivät löydä itselleen työharjoittelupaikkaa ja saa siten näyttömahdollisuuksia. Lisäksi valmistuneista liian moni on vailla töitä vuosi valmistumisen jälkeen, vaikka alalla on samaan aikaan pulaa osaajista, Tuomela toteaa.  

Tuomelan mukaan Luotettava Työntekijä -palvelun prosessi on helppo niin työnantajalle, työelämäpalveluiden tarjoajille kuin työnhakijoille.

Työn hakemisen yksinkertaistaminen on yksi Baronalle tärkeistä tavoitteista. Luotettava Työntekijä -palvelussa tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja, mikä säästää hakemisen vaivaa ja aikaa, sanoo Baronan rakennustoimialan rekrytointipäällikkö Sami Joulamo.  

– Luotettava Työntekijä -palvelun avulla tiedot siirtyvät automaattisesti Folkan käyttämään Likeit HR-järjestelmään, josta Folkan HR-konsultit etsivät soveltuvia hakijoita avoinna oleviin tehtäviin. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään, kertoo Folkan palvelupäällikkö Monia Pöllänen

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Hankkeen tavoite on digitaalisen työllistymisen edistäminen.