Gebwellin Puolan-tehdas käynnistyi 

Lämmitys- ja jäähdytyslaitteita kiinteistöihin valmistavan Gebwellin uusi tehdas Puolassa on valmis, ja kaukolämmönjakokeskusten tuotanto on aloitettu. Uusi 4400-neliöinen tehdas vahvistaa Gebwellin mukaan sen kilpailukykyä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Uusi tehdas on yritykselle merkittävä lähes 4 miljoonan euron investointi, joka mahdollistaa Puolan-tuotannon kolminkertaistamisen. 60 henkeä työllistävä Puolan-tytäryhtiö on ollut toiminnassa jo yli 10 vuoden ajan. Gebwellin mukaan se on Puolan markkinoiden toiseksi suurin toimija alalla. Uudella tehtaalla valmistetaan tuotteita ensisijaisesti Puolan ja Euroopan markkinoille.

– Puolassa on hyvät markkinat jo itsessään, joihin kannattaa investoida. Lisäksi se tarjoaa otolliset olosuhteet keskeisen sijaintinsa sekä osaavan työvoiman ansiosta operoida lämmitysratkaisuja myös kasvun suhteen tärkeille Keski-Euroopan markkinoille, toimitusjohtaja Janne Rahunen kertoo.

Puolan-tehtaassa pystytään tarvittaessa tukemaan myös Suomen markkinoiden kasvua.

– Uuden tehtaan sijainnilla on merkittävä rooli tavaralogistiikan näkökulmasta. Puolassa tarvikkeet saadaan paikalliseen tehtaaseen parissa päivässä, kun taas Suomeen tilattaessa tarvikkeiden toimitusajat ovat käytännössä viikosta jopa lähes kahteen. Saatavuus on luonnollisesti jatkossa hyvin keskeinen kilpailuetu, Rahunen toteaa.