Kuva: Tuomas Uusheimo, Senaatti

Aleksanterin teatteri BOA Groupille 1,85 miljoonalla

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt kiinteistökaupan Helsingissä sijaitsevasta Aleksanterin teatterista kotimaisen BOA Groupin omistaman BME10 Property Oy:n kanssa. Vuonna 1879 venäläiseksi teatteriksi valmistunut Aleksanterin teatteri on yksi Helsingin tunnistettavista maamerkeistä Bulevardilla. Kohteen kauppahinta oli 1,85 miljoonaa euroa.

Kuva: Tuomas Uusheimo, Senaatti

– Aleksanterin teatterin myynti on ollut haastava ja monivaiheinen prosessi. Kävimme myynnin aikana lukuisia neuvotteluita useamman eri ostajatahon kanssa ja nyt olemme saaneet tulevan uuden omistajan kanssa kauppaneuvottelut päätökseen. Aleksanterin teatteri saa tulevaisuuteen katsovan ja toimintaa kehittävän omistajan, joka arvostaa rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria, sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

– Innostuimme Aleksanterin teatterin historiasta sekä kiinteistön tulevaisuuden mahdollisuuksista. Rakennus on Helsingissä aivan keskeisellä paikalla ja arkkitehtuurisesti upea. Aleksanterin teatteri on ollut monipuolisesti Helsingin kulttuurin keskiössä ja pyrimme kunnioittamaan tätä kehittäessämme kiinteistöä tästä eteenpäin. Tulevaisuuden suunnitelmissamme on kehittää teatteri- ja muun kulttuurikäytön rinnalle esimerkiksi museo- ja hotellitoimintaa, kertoo haallituksern jäsen Arto Martonen BOA Groupista.

Kohteen rakennushistoriallisten arvojen säilyminen on varmistettu suojelulla, ja kiinteistön käyttöä kulttuuritoimintaan ohjaa voimassa oleva asemakaava.

Teatterissa on kolme kerrosta, noin 500-paikkainen sali, teknisesti täysin varustettu näyttämö sekä ravintolapalvelu yleisölämpiötiloissa. Rakennuksessa on seitsemän harjoitussalia ja toimistotilaa.