Kalasataman pilvenpiirtäjä 3/8 on valmis

Helsingin Kalasatamaan on valmistunut kolmas tornitalo, vuokra-asuntojen Lumo One. Rakennus on 120 metriä korkea, ja siinä on 31 kerrosta ja 291 asuntoa. Lumo One on osa 8 tornitalon kokonaisuutta. Majakka valmistui vuonna 2019 ja Loisto vuonna 2021. Rakenteilla on vuokra-asuntoja ja päiväkodin sisältävä Visio, joka valmistuu vuoden 2023 lopussa.  

– Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle. Toivotamme Lumo Onen asukkaille lämpimästi onnea uusiin koteihin, kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

–Tornitalon asunnot ovat huolella suunniteltuja, viihtyisiä ja laadukkaita kaupunkikoteja. Maisemien ihailun mahdollistavat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, ja lisäksi kodeista löytyy parvekkeen sijaan raikas viherhuone. Talon 29. kerroksesta löytyvät myös hulppeat yhteistilat, joiden lasitetut terassit, upeat saunatilat sekä monikäyttöinen asukas-lounge houkuttelevat vaikkapa kokkaamaan ystäville tai nauttimaan löylyistä kantakaupungin yllä. Talon asukkaille on myös tulossa kattava valikoima erilaisia asumisen palveluita arkea ja eloa helpottamaan, Lumo-kotien aluejohtaja Laura Koiranen kertoo.