Kuva: Projekt Kuubis

Uusi Kalajärven koulu on valmis

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle.

Kuva: Projekt Kuubis

Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Kolmivaiheisen koulu- ja päiväkotihankkeen ensimmäisessä vaiheessa valmistui yhtenäiskoulu pihoineen. Toisessa vaiheessa valmistuvat tilat varhaiskasvatukselle sekä nuorisotoimelle, ja kolmannessa vaiheessa toteutetaan monitoimiliikuntakenttä huoltorakennuksineen. Laajan hankekokonaisuuden on tarkoitus valmistua vuoden 2026 loppupuolella.

Lujatalon työpäällikkö Tero Seppäsen mukaan hanke on hyvä esimerkki siitä, kuinka joustava ja eri osapuolien näkemyksiä arvostava yhteistyö johtaa hyvään lopputulokseen.

– Kestävä, käyttäjän toimintaa palveleva rakennus on ollut yhteistyön keskiössä. Myös hyvän sisäilman varmistamiseen ja rakentamisaikaiseen pölynhallintaan on hankkeessa kiinnitetty erityistä huomiota, Seppänen sanoo.

Koko hankkeen laajuus on valmistuessaan yli 12 000 bruttoneliötä. Hankkeen suunnittelusta on vastannut tallinnalainen Projekt Kuubis OÜ ja toteutusvaiheen urakoitsijana on toiminut Lujatalo Oy.