Tuomo Tiilikainen Sweco Finlandin digitaalisen liiketoiminnan kehitysjohtajaksi

Tuomo Tiilikaisen myötä saamme joukkoomme monipuolista ja pitkäaikaista kokemusta digitalisaation ja tiedon hyödyntämisestä liiketoiminnassamme niin asiakasarvon luomisen kuin tuottavuuden parantamisen näkökulmasta. Sweco on aina ollut kärkijoukoissa älykkäiden ratkaisujen kehittämisessä ja soveltamisessa alallamme. Olemme olleet edelläkävijöitä tietomallintamisen hyödyntämisessä, ja tänä päivänä tietomalli alustana sekä virtuaaliset työkalut ja lisätty todellisuus ovat meillä kiinteä osa rakennetun ympäristön ja teollisuuden suunnittelua ja konsultointia. Digitalisaatio ja tiedon parempi hyödyntäminen tuovat Swecolle valtavasti mahdollisuuksia viedä liiketoimintaamme ja alaamme eteenpäin yhdessä asiakkaidemme kanssa”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

Tiilikainen on aiemmin toiminut 13 vuoden ajan digitaalisen liiketoiminnan ja palveluiden johtamisen sekä johtamisen kehittämisen parissa, ja ennen Swecolle tuloaan liikkeenjohdon konsulttina muun muassa Talent Vectialla.

”Olen erittäin iloinen päästessäni viemään digitalisaatiota eteenpäin Swecon kaltaisessa asiantuntijayrityksessä. Swecon tekemällä työllä on suuri yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Digitalisaatio on tuonut rakennettuun ympäristöön ja ihmisten arkeen jo valtavia parannuksia, ja Swecolla on mahdollisuus olla tuottamassa kokonaan uusia avauksia esimerkiksi kaupunkikehitykseen tai teollisuuden tarpeisiin. Sweco on aina ollut edelläkävijä digitalisaation parissa ja yhtiössä on erittäin paljon siihen liittyvää huippuosaamista”, sanoo Tuomo Tiilikainen, Sweco Finlandin liiketoiminnan kehitysjohtaja.