Antti Pitkänen Vahanen PRO Oy:n toimitusjohtajaksi

Kiinteistökehittämisen ja rakennuttamisen ammattilainen Antti Pitkänen aloittaa Vahanen PRO Oy:n toimitusjohtajana 17.9.2018. Pitkänen tuo Vahanen-yhtiöihin rakennusalan monipuoliseen ja käytännönläheiseen sekä asiakasnäkökulmaan perustuvaa johtamista.

Pitkäsellä on kokemusta kiinteistöjen omistamisesta ja käyttämisestä sekä rakennuttamisesta lähes kymmenen vuoden ajalta. Hän on toiminut muun muassa Posti Kiinteistöt Oy:n operatiivisena johtajana sekä työskennellyt liikerakentamisen parissa Lujatalon ja Hartelan palveluksessa. Pitkänen on ollut RAKLIn hallituksen jäsen vuodesta 2016.

Hänen vahvuuksiaan ovat rakentamisen ketjun ja prosessien sekä kiinteistöjen ylläpidon, huollon ja energiankäytön tuntemus.

– Ymmärrys niin kiinteistöjen omistamisesta kuin käyttämisestä sekä rakennuttamisesta on mielenkiintoinen kombinaatio, jota aion hyödyntää toimitusjohtajan tehtävissä. Lisäksi haluan tuoda yrityksen tekemiseen uudenlaista asiakasnäkökulmaa. Palaan innolla niin sanotusti ”toiselle puolelle pöytää” myymään palveluita asiakkaille, jotka tunnen hyvin, Pitkänen kertoo.

Postin palveluksessa Pitkänen vastasi muun muassa terminaali- ja lajittelukeskushankkeista sekä pääkaupunkiseudulla että kasvukeskuksissa ympäri Suomea. Pitkän uran ja RAKLIn kautta hänellä on laaja, koko maan kattava yhteistyö- ja toimintaverkosto alan merkittävien toimijoiden, kuten sijoittajien, kiinteistöjen omistajien, kehittäjien ja käyttäjien sekä rakennusliikkeiden keskuudessa.

– Uskon, että laajaa verkostoa hyödyntämällä pystyn kasvattamaan ja syventämään Vahanen PRO Oy:n toimintaa. Haemme kasvua ammattilaiskiinteistösijoittajille suunnatuista palveluista vahvan taloyhtiöosaamisen päälle. Tarjoamme ja tuotamme jatkossa rakennuttamis- ja kiinteistökehittämispalveluita sekä -valvontaa.

Pitkänen uskoo, että digitalisaation hyödyntäminen, asiakaslähtöisyys ja luottamusta rakentava osaaminen ovat lisäarvon tuottamisen ytimessä.

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty uskoo Pitkäsen tuovan yhtiöön arvokasta ammattikiinteistöpuolen osaamista ja lisäpotentiaalia konsulttipalveluun.

– Antti on uransa aikana hallinnoinut todella isoa kiinteistömassaa ja ymmärtää hyvin omistamisen problematiikkaa. Hänen avullaan saamme yhtiöön kokenutta ja vahvaa johtamista, joka houkuttelee uusia osaajia, sekä ymmärrämme isojen kiinteistöjen omistajien tarpeita entistä paremmin ja pääsemme kehittämään kiinteistökehittämisen osaamistamme entisestään, Räty kertoo.