Tältä asemahalli tulee näyttämään ensi lokakuussa Triplan valmistuttua.

Tripla on akustiikkatuotteiden Rockfonillekin merkittävä referenssi

Keski-Pasilaan valmistuva Triplan kolmen korttelin kokonaisuus pitää sisällään myös Pasilan aseman, josta tulee Suomen suurin ja vilkkain juna-asema. Lokakuussa avautuvassa asemahallissa akustiikalla on suuri rooli.

Tältä asemahalli tulee näyttämään ensi lokakuussa Triplan valmistuttua.

Arvioiden mukaan Pasilan rautatieaseman kautta kulkee 130 000 matkustajaa päivittäin vuonna 2025. Paljon palveluja tarjoavasta asemahallista tulee valoisa, korkea ja avara. Erilaisia ääniä varmasti riittää.

– Asemahalli onkin suurena tilana akustisesti erityinen, toteaa YIT:n työmaainsinööri Mikko Inki, joka osaltaan vastaa Triplan arkkitehti- ja  rakennesuunnittelun ohjauksesta.

Asemahallin lasikaton alapuolella seinissä on akustiikkaratkaisuna käytetty Rockfonin järjestelmää, jota on käytetty myös muun muassa Keskustakirjasto Oodin aaltoilevaksi muotoillussa sisäkatossa.

Kaikkiaan Rockfonin tuotteita tullaan toimittamaan Triplaan kymmeniä tuhansia neliöitä.

– Rockfonin kivivillapohjaisia tuotteita on valittu eri käyttötarkoituksiin suunniteltuihin tiloihin kuten toimistoihin, kauppakeskukseen, asemalle, hotelliin ja elokuvateatteriin, Rockfonin myyntijohtaja Heikki Partti kertoo.

Mikko Inkin mukaan suunnittelunohjauksessa on noussut esiin useita akustiikan kannalta erityisiä kohteita. Kaikkiin on löytynyt myös hyvin toimiva ratkaisu.

Keski-Pasilaan valmistuvassa Triplassa on käytetty Rockfonin akustisia katto- ja seinäratkaisuja muun muassa asemahallissa.

– Akustikko on ollut koko ajan mukana suunnitteluketjussa ja suunnitelmien kierrättäminen on ollut oleellinen osa suunnitteluprosessia. Akustorappausseinän suunnittelussa myös materiaalitoimittajan eli Rockfonin ottaminen mukaan jo aikaisessa vaiheessa lienee ollut avaintekijä. Itse en silloin vielä ollut mukana projektissa, mutta tällainen vahva käsitys minulla on, Mikko Inki sanoo.

Inkin mukaan suunnittelunohjauksessa on kiinnitetty erityistä huomiota akustiikan kannalta muun muassa liikennemelun hallintaan sekä erityyppisten tilojen välisiin rakenteisiin.

– Seinien rakennetyypit on valittu perustuen akustiikkakonsultin tekemiin laskelmiin, Mikko Inki toteaa.

Rockfon on toimittanut akustiikkatuotteita ja -ratkaisuja Triplaan enemmän ja laajimmalla tuotevalikoimalla kuin mihinkään muuhun kohteeseen aikaisemmin yhtiön Suomen historiassa

Triplan pääurakoitsijana toimii YIT. Sisärakennustekniikka SRT Oy, Inlook Helsinki Oy sekä Voller Sisustus Oü toimivat sisärakentamisen urakoitsijoina ja toteuttavat myös akustiset alakattoratkaisut. Kaikki kolme yritystä käyttävät Triplassa Rockfonin tuotteita.

– Sisärakennustekniikka SRT Oy, Inlook Helsinki Oy ja Voller Sisustus Oü ovat Rockfonin hyviä, pitkäaikaisia kumppaneita. Voimme luottaa heidän ammattitaitoonsa ja asiantuntemukseensa vaativienkin akustisten ratkaisujen toteuttamisessa, Heikki Partti toteaa.