Kuva: Kasarmikatu 21/ HGR Property Partners Oy

Toimistotalo Kasarmikatu 21:ssä vuokrattiin täyteen ja myytiin sijoittajalle

Kuva: Kasarmikatu 21/ HGR Property Partners Oy

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä. Myyjien kaupallisena neuvonantajana toimi CBRE ja juridisena neuvonantajana Avance Attorneys Ltd.

Kasarmikatu 21 vuokrattiin täyteen poikkeuksellisen pitkillä vuokrasopimuksilla. Kiinteistön vuokrasopimusten keskiduraatio on yli kymmenen vuotta. Talon toimistovuokralaiset ovat ankkurivuokralainen Roschier Asianajotoimisto, Danske Bank, finanssitalo Taaleri, pääomasijoitusyhtiö Sentica Partners ja energia-alan neuvonantopalveluita tarjoava Elron. Kiinteistön ravintola- ja tapahtumapalvelukokonaisuus on vuokrattu Juuri-ravintolan ravintoloitsijoille. Katutason liiketilassa toimii kalusteita maahantuova helsinkiläisyritys Nomart.

– Yhteistiimimme onnistui luomaan kaikki odotukset ylittäneen, ainutlaatuisen kiinteistösijoitustuotteen. Sijoittajat arvostivat kohteen erinomaista vuokralaiskokoonpanoa ja laadukasta rakentamista, sanoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

Vilkkaassa kaupunkikeskustassa rakentaminen on ollut rakennusteknisesti erittävin vaativaa.

– Kaikki Kasarmikatu 21:n ratkaisut on valittu ja toteutettu tarkoin. Moderni, mutta silti historialliseen ympäristöönsä hyvin sopiva rakennus tarjoaa siellä työskenteleville viihtyisät, muuntojoustavat tilat, ja kaupunkilaisille elinympäristöä, joista voimme kaikki olla ylpeitä, sanoo YIT:n johtaja Timo Lehmus.

Kasarmikatu 21:n yhtenä keskeisenä tavoitteena Helsingin kaupungin kanssa on nostaa Kaartinkaupungin profiilia ja elävöittää Kasarmitorin seutua.

– Olemme hyvällä yhteistyöllä kehittäneet keskusta-alueelle poikkeuksellisen uudiskohteen, joka nostaa toimistokiinteistöjen laatuvaatimukset uudelle tasolle. On ollut ilo havaita, että tämänkaltainen kokonaisuus Helsingin keskustassa kiinnostaa merkittäviä kansainvälisiä kiinteistösijoittajia, kertoo Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Hans Sohlström.

 

HANKEINFO


Ahlström Capital, YIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle uuden kiinteistön, johon valmistuu työpiste noin 750 työntekijälle loppuvuodesta 2017. Kiinteistöön tulee seitsemän maanpäällistä kerrosta, kaksi kattoterassia ja kaksi kellarikerrosta, joista toinen toimii auto- ja pyöräpaikoitustilana ja toinen teknisenä tilana ja sosiaali- ja varastotiloina. Kiinteistön katutasokerrokseen tulee Juuri-ravintoloitsijoiden kaksi ravintolaa, lounasravintola ja bistro, jotka ovat avoinna myös yleisölle. Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle ja siinä on yhteensä 16 000 kerrosneliömetriä toimitilaa. Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC, ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille ja se rakennetaan LEED Platinum -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti. Kiinteistön rakentaa YIT Rakennus.