Timo Muurinen. Kuva: AINS

Timo Muurinen A-Insinööreihin audiovisuaaliseksi erikoisasiantuntijaksi

Teatteritaiteen maisteri (TeM) Timo Muurinen on nimitetty audiovisuaaliseksi erikoisasiantuntijaksi A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikköön.

Timo Muurinen. Kuva: AINS

Muurinen tunnetaan Suomen audiovisuaalisen suunnittelun kärkinimenä, jonka kädenjälki on nähtävillä Suomen merkittävimmissä taide- ja kulttuurilaitoksissa kuten Kansallisteatterissa, Finlandia-talossa ja keskustakirjasto Oodissa.

Muurinen siirtyy A-Insinööreihin Studiotec Oy:n teknologiajohtajan tehtävistä. Hän on aiemmin työurallaan toiminut muun muassa Grandlundissa esitystekniikan päällikkönä sekä AV-suunnittelijana ja äänimestarina taidelaitoksissa.

– Pääsen nyt palaamaan takaisin suunnittelupöydän ääreen johtotehtävissä vietettyjen vuosien jälkeen. Audiovisuaalisuus on hyvin tehokas kerronnan muoto, joka yhdistää taiteen ja tekniikan ja jolla vaikutetaan ihmisiin kaikkien aistien kautta. AV-alueella nykyisin kaikki on mahdollista, mutta mahdollisuuksia käytetään liian vähän, Timo Muurinen sanoo.

Muurisen ominta alaa ovat taide- ja kulttuurilaitoksiin, teattereihin ja konserttisaleihin luodut valo-, ääni- ja kuvatekniikkaa yhdistävät esitystekniset kokonaisuudet.

– Audiovisuaalinen suunnittelu vaatii saumatonta yhteistyötä arkkitehti-, rakenne-, sähkö- ja akustiikkasuunnittelijoiden kanssa, etenkin peruskorjauksissa. Saan A-Insinööreissä työkavereikseni laaja-alaisen tiimin oman alansa huippuosaajia, Muurinen toteaa.

Audiovisuaalinen suunnittelupaletti tarjoaa yrityksille perinteisten neuvottelutilojen esitystekniikan ja infonäyttöjen lisäksi keinon luoda elämyksiä asiakkaille.

– Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä mahdollisuuksia on käytetty esimerkillisesti. Non-Schengen-alueen keskusaukio on lähestulkoon meditatiivinen paikka. Aukiota kiertää aaltoileva led-näyttökokonaisuus, jonka äänimaisema ja seinäprojisoinnit tutustuttavat suomalaisiin vuodenaikoihin, Aukion teknisestä suunnittelusta vastannut Muurinen kertoo.