ee
Kuva: Ylva

Eelis Rytkönen Ylvan vastuullisuustyön johtoon

Ylvan Chief Impact Leaderiksi ja johtoryhmän jäseneksi on 13.9.2023 alkaen nimitetty tekniikan tohtori Eelis Rytkönen. Rytkönen siirtyy Ylvaan NCC:ltä.

Kuva: Ylva

Ylvassa Eelis Rytkösen vastuulla on liiketoimintojen vastuullisuuden kehittäminen ja vuoteen 2025 asetetun hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen. Chief Impact Leader on uusi rooli Ylvassa.

– Jotta saavutamme tavoitteemme, on meidän onnistuttava sitouttamaan asiakkaamme ja molemmat toimialamme mukaan päästöjen vähentämiseen. Olen iloinen ja ylpeä, että saamme Eelis Rytkösen johtamaan tätä työtä. Hän tuo tiimiimme käytännön työssä kehittynyttä osaamista osallistavasta suunnittelusta sekä tieteeseen nojaavaa ymmärrystä kiinteistö- ja ravintola-alan kestävyyshaasteista ja niiden ratkaisuista, Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas sanoo.

– Olen seurannut innolla etenkin Lyyra-hankkeessa kehitettyjä uusia ratkaisuja sekä Myöhä-vegaaniravintolan lanseerausta. Ylvan historia ja omistajarakenne on ainutlaatuinen, ja vaade vastuullisuuden edistämiseen tulee omistajalta asti, Eelis Rytkönen toteaa.

Rytkönen tahtoo osoittaa, että rakennus- ja ravintola-alalla on mahdollista tehdä nykyistä vastuullisempaa liiketoimintaa siten, että se on myös taloudellisesti kannattavaa.

– Tilojen käyttöasteen nostaminen on yksi esimerkki siitä, miten ympäristön ja liiketoiminnan edut kulkevat käsi kädessä. Mitä tehokkaammin tilat ovat käytössä vuorokauden ympäri, sitä vähemmän ne kuormittavat ympäristöä ja sitä vähemmän on tarve rakentaa täysin uutta tilaa, Rytkönen sanoo. Kiinteistö- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittavan Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.