Tikkurilan maaleilla lastensairaalaan Tove Janssonin kuvitukset. Valokuvaaja: Markus Lintu

Tikkurilan uudistuneet valmistasoitteet auttavat työmaan pölynhallinnassa

Tikkurilan maaleilla lastensairaalaan Tove Janssonin kuvitukset. Valokuvaaja: Markus Lintu

Tikkurilan tasoitevalikoima on täydentynyt kahdella tuotteella: Presto LF+ yleistasotteella ja ammattilaiskäyttöön suunnatulla Prestonit 10+10 täyttötasoitteella. Myös muiden valmistasotteiden laatua on parannettu ja nimeämistä selkeytetty.

– On ilo tuoda markkinoille tuotteita, jotka ovat jo testivaiheessa saaneet positiivista palautetta työmailta. Uusi Presto LF+ on kevyempi työstää, liukkaampi levittää ja kevyempi hiottava kuin edeltäjänsä Presto LH yleistasoite, kertoo Tikkurilan teknisen tuen päällikkö Rami Kuparinen.

Joutsenmerkitty Presto LF+ on oivallinen yleistasoite sekä seinä- että kattopintojen osa- ja kokotasoitukseen. Tuotteen uudistamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että hiomapöly laskeutuu pöllyämättä alaspäin ja pitää työmaan puhtaampana. Siistimpi työmaa merkitsee parempaa työturvallisuutta sekä tasoitetyön suorittajalle että muille työmaalla oleskeleville.

Rakennusmaalien vähäpäästöisimpään M1-luokkaan kuuluvat Tikkurilan Prestonit-ruiskutasoitteet täyttävät rasitusluokkien 01–04 vaatimukset, joilla taataan hyvä ja tiivis pohja laadukkaalle maalaustyölle. Erinomaisen täyttökykynsä ansiosta Prestonit 10+10 täyttötasoitetta voidaan käyttää sekä pohja- että pintatasoitteena, jolloin kahta erillistä tuotetta ei tarvita. Osa- ja kokotasoitukseen sisäseinä- ja kattopinnoille tarkoitettu Prestonit 10+10 täyttötasoitteen käyttö lyhentää tuntuvasti työn valmisteluun ja jälkitöihin kuluvaa aikaa. Käyttökohteina ovat esimerkiksi erilaiset uudis- ja korjauskohteet, sairaalat, koulut ja porraskäytävät.

– Valmistasoitteisiin panostaminen on ollut valinta, joka on säästänyt aikaa monessa työvaiheessa. Sekoitukseen kuluva aika jää kokonaan pois, ja työturvallisuuskin paranee: pölyn määrä on vähäisempi kuin pulveritasoitteita käytettäessä. Prestonit 10 + 10 soveltuu suoraan rasitusluokan 03 kohteisiin, kuten esimerkiksi porrashuoneisiin”, toteaa Prestonit 10 + 10 täyttötasoitetta testannut Maalausliike P Viiliäinen Oy:n maalarimestari Pentti Viiliäinen.