Kuva: Mika Huisman

Teollisuushallista modernia monitilaa Vaasan Strömberg Parkissa

Kuva: Mika Huisman

Parviainen arkkitehdit toimi pääsuunnittelijana hankkeessa, jossa vanha teollisuushalli muutettiin 700 hengen moderniksi monitilaympäristöksi. Hanke valmistui marraskuussa 2019.

– Hanke on oiva esimerkki vanhan rakennuksen luovasta uusiokäytöstä. Tehdashalli muuntui luontevasti mielenkiintoiseksi monitilaympäristöksi, jossa historia, huippuosaaminen ja moderni teknologia kohtaavat, kertoo pääsuunnittelija Bratislav Toskovic. Projektiin osallistui Parviainen arkkitehdeiltä yhteensä 12 henkilöä.

Toskovicin mukaan arkkitehtonisen konseptin ydin on vuoropuhelu vanhan ja uuden välillä. Hallin kokoa hyödynnettiin rakentamalla sen sisälle uusi välipohja ja sijoittamalla ylemmälle tasolle koko rakennuksen läpi kulkeva 250-metrinen sisäkatu. Välipohjan ansiosta sisäkadun alle pystyttiin sijoittamaan myös samansuuntainen läpiajeltava parkkihalli.

Kuva: Mika Huisman

Vanhan rakennuksen julkisivua hallitsevat suuret ikkunat ovat uuden tilakonseptin myötä näkyvästi läsnä myös sisätiloissa. Ikkunoiden muotokieli toistuu talon toisella puolella, jonne sisäkadulle rakennettiin iso parvekkeellinen päätyikkuna.

– Rakennuksessa ei ole käytäviä, vaan liikkuminen tapahtuu luontevasti aktiivisten tilasarjojen kautta. Lasipinnoin rajatut tilat ilmentävät tiedon avointa liikkumista ja teknologiayrityksen vuorovaikutteista toimintakulttuuria, Toskovic kertoo.