Kankaan Arkki, ulkokuva

Kankaan Arkin rakentaminen alkaa Jyväskylässä

YIT käynnistää Kankaan Arkki -toimistokohteen rakentamisen Jyväskylän Kankaan alueella. Kohteen on määrä valmistua 2021 alkuvuodesta. Seitsemänkerroksisen Kankaan Arkin kokonaispinta-ala on reilut 7000 neliötä, joista on vuokrattu lähes 80 prosenttia. Sijoittajaneuvotteluja kohteen myynnistä käydään aktiivisesti.

Kankaan Arkki, ulkokuva

Kankaan Arkki valmistuu entisen Kankaan paperitehtaan alueelle, vanhan paperitehtaan kylkeen Tourujoen rantaan. Kokonaisuudesta muodostuu yhdistelmä modernia, uutta toimitilaa sekä  vanhaa tehdasmiljöötä.

Uudet toimitilat ovat asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan muunneltavaa monikäyttötilaa. Erityishuomiota on kiinnitetty sisäilman laatuun, energiatehokkuuteen sekä tilojen toiminnallisuuteen. Kohteelle haetaan ympäris­tötehokkuudesta kertova LEED-sertifikaatti.

Kankaan Arkkiin sijoittuville yrityksille tarjotaan kokous-, siivous-, kopiointi-, postitus- ja asiakaspalvelua. Rakennuksen sisääntuloaulaan tulee kahvila ja ravintola ulkoterasseineen. Kokouksia varten vuokralaisilla on käytössä muunneltavat yhteiskäyttöiset neuvottelutilat. Pysäköintialue sijaitsee rakennuksen vieressä. Kankaalle käynnistyy pian myös uuden parkkitalon rakentaminen Arkin välittömään läheisyyteen.

Kankaan Arkki, toimistovisualisointi

Kankaan Arkki on YIT:n ja Jykian ensimmäinen yhteinen projekti ja yhteishanke, jossa YIT vastaa kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta ja Jykia puolestaan vuokralaishankinnasta sekä konseptikehittämisestä. Jykian omistavat Jyväskylän kaupunki sekä Muuramen ja Laukaan kunnat.

”Jykia etsii uusia toimintamalleja, joilla edistetään alueen elinvoimaisuutta. Kumppanuus YIT:n kanssa on mahdollistanut tämän hienon hankkeen käynnistämisen ja Kankaan alueen kehittymisen houkuttelevaksi työpaikka-alueeksi”, toteaa Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen. Vuokralaisiksi Kankaan Arkkiin ovat tulossa Accountor, Juvenes, Monetra, Yritystehdas ja YIT.

Kankaan Arkki, ravintolavisualisointi

Kankaan Arkin valmistuttua Jyväskylän Kankaalla työskentelee yli tuhat työntekijää ja asuu tuhat asukasta.

”Kankaan kehittyminen nopeasti ja laadukkaasti on meille erittäin tärkeää Jyväskylän elinvoiman näkökulmasta. Kankaan Arkki tulee tarjoamaan jyväskyläläisille ja muualta tänne sijoittuville yrityksille uusia kasvun mahdollisuuksia ja laadukasta toimitilaa ainutlaatuisessa ympäristössä keskustan kupeessa”, elinkeinojohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungilta sanoo.

”Meille on tärkeää, että Kankaasta rakentuu erityinen ja kiinnostava alue niin asukkaille, työntekijöille kuin vierailijoillekin. Uusien hankkeiden myötä alueen lähipalvelut, joita arjessa tarvitaan, kehittyvät asukas- ja työntekijämäärien kasvaessa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Portti-rakennukseen remontoitavan yleisen saunan avautuminen tulevana keväänä”, kertoo Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen Jyväskylän kaupungilta.