Kuva: ar130405/Pixabay

Teknologiasta tuotteiksi -apurahan haku alkoi

Teknologiasta tuotteiksi -säätiön vuotuinen rakennetun ympäristön teknologia-apuraha on haettavissa 1.6.2022 alkaen. Apurahan suuruus on 20 000 euroa. 

Kuva: ar130405/Pixabay

Teknologiasta tuotteiksi -säätiö tukee toiminnallaan suomalaista osaamista, tuotekehitystä ja kansainvälistymistä kiinteistö- ja rakentamisalalla. Apuraha myönnetään terveellistä, kestävää ja tuottavaa rakennettua ympäristöä edistävälle tuotteelle, palvelulle tai hankkeelle, joka hyödyntää uutta teknologiaa ja osaamista, ja jolla on kansainvälistä potentiaalia sisäympäristöalalla. Palkinnon voi saada, yritys, yhteisö tai henkilö.

Kriteerejä palkitsemiselle ovat energia- ja resurssitehokkuus, hyvän sisäympäristön kehittäminen, alan uudistaminen ja loppukäyttäjien tarpeiden ymmärrys. Vuonna 2022 palkitsemisperusteissa painottuvat kehitys ja vastuullisuus, turvallisuus, kiertotalous ja digitaalisuus.

Apurahan saajan valinnassa ovat mukana Talotekninen teollisuus ja kauppa ry,  Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Lopullisen päätöksen tekee säätiön hallitus, jossa ovat mukana Business Finland, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, SITRA, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.

Apuraha luovutetaan Kiinteistöalan vuosiseminaarissa Tampereella marraskuussa.

Vuonna 2021 apurahan sai älykästä työmaan olosuhdehallintajärjestelmää kehittävä Serviz Oy.  Lisäksi myönnettiin 10 000 euron kunniamaininta palautumistiloja valmistavalle Auma Space Oy:lle.