ABB:n Porvoon-tehdas energialtaan hiilineutraaliksi

Osana ABB-konsernin Mission to Zero -ohjelmaa Suomen ABB:n Porvoon-tehdas toteutti vuonna 2021 energiaremontin, jolla tehdas saatiin energialtaan hiilineutraaliksi.

ABB:n mukaan remontin jälkeen kokonaisenergiatehokkuus parani 21 % vuodessa ja hiilidioksidipäästöt vähenivät 636 tonnia. 

Porvoon-tehtaalla kierrätetään tehtaan tuotannosta saatavaa energiaa ja käytetään maalämpöä sekä aurinkovoimaa. Kokonaisratkaisussa hyödynnetään myös ABB:n digitaalista kiinteistöautomaatio- ja sähköautojen latausjärjestelmää.

– Pohjoismaisena valmistajana olemme erittäin sitoutuneita edistämään YK:n ja Suomen 2030 kestävän kehityksen tavoitteita konkreettisesti. ABB:n kytkimet, pistorasiat ja sähköasennustuotteet valmistetaan Porvoossa lähellä alueellisia asiakkaitamme täysin hiilineutraalisti, sanoo Porvoon-tehtaan johtaja Marko Utriainen.

– Porvoon-hankkeessa on integroitu ABB:n ja sen yhteistyökumppaneiden ratkaisuja, joiden avulla kestävämpää valmistusta toteutetaan tehokkaalla ja konkreettisella tavalla. Modernien energiatehokkaiden ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien teknologioiden avulla siitä on tullut ABB:n Mission to Zero -ohjelman edelläkävijä, ABB:n Electrification-liiketoiminta-alueen Suomen johtaja Mikko Mäkäräinen sanoo.