Teija Ojankoski. Kuva VAV-konserni

Teija Ojankoski Y-Säätiön toimitusjohtajaksi

Teija Ojankoski siirtyy Y-Säätiöön VAV-konsernin toimitusjohtajan paikalta. Hän aloittaa Y-Säätiössä 1.3.2022. Y-Säätiön nykyinen toimitusjohtaja Juha Kaakinen jää eläkkeelle keväällä.

Teija Ojankoski. Kuva VAV-konserni

Teija Ojankoskella on yli 20 vuoden johtajakokemus asumiseen liittyvien teemojen parista. Hän on työskennellyt asuntotuotannon kanssa sekä kuntasektorilla että yrityksessä.

– Meidät vakuutti se, että Teijalla on vahva kokemus sosiaalisesta asuntotuotannosta. Hänellä on myös monipuolinen näkemys asunnottomuudesta ja sen poistamisen työkaluista. Lisäksi hän on kehittäjähenkinen johtaja, joka ymmärtää talouden merkityksen, Y-Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo.

Ennen VAV-konsernia Teija Ojankoski toimi Vantaan kaupungin asuntotoimen johtajana kahdeksan vuoden ajan. Ojankoskella on työhistoriaa myös kaupunkitutkijana. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori Turun yliopistosta.

– Y-Säätiö on minulle tuttu organisaatio, jonka kanssa olen tehnyt vuosien varrella paljon yhteistyötä. Koen, että aiempi työhistoriani antaa hyvän pohjan tähän tehtävään. Minua innostaa se, että pääsen vielä syvällisemmin vaikuttamaan asunnottomuuden poistamiseen valtakunnallisesti. Kehittämään ja tekemään arjen tekoja, Ojankoski sanoo.

Y-Säätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija.

Säätiön päätavoitteena on, että asukkaat voivat hyvin taloudellisesti ja sosiaalisesti. Säätiössä tehdään vahvasti töitä, jotta asunnottomuus poistuisi Suomesta kokonaan ja vähentyisi kansainvälisesti. Säätiö tähtää tulevina vuosina myös reiluun siirtymään kohti hiilineutraalia elämää.

– Jaan säätiön arvot vahvasti. Erityisesti sen, että jokaisella on oikeus omaan kotiin, Teija Ojankoski sanoo.