Kuva: Tasoite ja maalaus A&A Savinainen Oy | savina.fi

Tasoite ja Maalaus A & A Savinainen on Vuoden Pintaurakoitsija

Tasoite ja Maalaus A & A Savinainen Oy on palkittu Vuoden 2018 Pintaurakoitsija -tunnustuksella. Valinnan tehneen asiantuntijatuomariston mukaan kouvolalainen maalausalan yritys osoittaa hyvin, kuinka kilpailluilla markkinoilla on yhä sijaa perinteiselle ja pitkäjänteiselle yrittäjyydelle.

Kuva: Tasoite ja maalaus A&A Savinainen Oy | savina.fi

Tuomaristo korosti tänä vuonna valinnassaan erityisesti monipuolisuutta, vakautta, luotettavuutta sekä erinomaista henkilöasioiden hoitamista. Tasoite ja Maalaus A & A Savinainen Oy on onnistunut yhdistämään korkean laadun sekä kattavan pintakäsittelytöiden palveluvalikoiman, mikä on vakuuttanut asiakkaat ja johtanut useisiin pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Tuomariston mielestä on huomionarvoista, että tämä on mahdollista pienellekin maalausalan yritykselle oikeisiin asioihin panostamalla.

Laatu ei synny yksin ilman ammattitaitoista ja osaavaa henkilökuntaa. Yritys onkin hoitanut henkilöstöasiansa esimerkillisesti, mikä ilmenee pitkien työsuhteiden ja erittäin vähäisen vaihtuvuuden kautta. Suurin osa yrityksen nykyisestä seitsemästä työntekijästä on työskennellyt yrityksessä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimitusjohtaja Aki Savinainen pitää pitkien työsuhteiden salaisuutena hyvien välien ylläpitämistä ja molemminpuolista luottamusta.

Aki Savinaisen isä Anssi Savinainen perusti yrityksen vuonna 1984. Yrityksen liikevaihto on pysynyt varsin muuttumattomana vuosikymmenten ajan, noin puolen miljoonan euron paikkeilla. Myös kannattavuus on pysytellyt vakaana ja hyvällä tasolla.

Yrityksen toimialaan kuuluvat hyvin laaja-alaisesti eri maalaus- ja pintakäsittelyalan työtehtävät käsittäen niin uudisrakennus-, saneeraus- kuin peruskorjauskohteetkin rakennustyypistä riippumatta. Kouvolalaisen yrityksen päätoimialueena on koko Kymenlaakson seutu asiakkaiden vaihdellessa laajasti kotitalouksista taloyhtiöihin ja aina rakennusliikkeisiin ja julkiseen sektoriin saakka.

Varsinaisten urakointitöiden ja henkilöstöhallinnoinnin lisäksi intoa on riittänyt myös järjestötoimintaan osallistumiseen. Yritys liittyi Pintaurakoitsijoihin vuonna 1988. Maalarimestari Aki Savinainen on toiminut noin kymmenen vuoden ajan Kaakkois-Suomen Pintaurakoitsijoihin yhdistyneen Kouvolan Maalarimestariyhdistyksen puheenjohtajana ja sen jälkeen myös Kaakkois-Suomen Pintaurakoitsijoiden hallituksen jäsenenä.