Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Keilaniemen uudeksi maamerkiksi 158 metriä korkea toimisto- ja hotellitorni

Keilaniemen rannan uudeksi maamerkiksi on suunnitteilla uusi 158 metrin korkeuteen nouseva toimisto- ja hotellitorni. Rakennuksen toimisto-osan päävuokralainen olisi KONE Oyj. Tornin alimpiin kerroksiin tulisi Rantaraitin suuntaan avautuvat kongressi-, ravintola- ja kahvilatilat.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Suunnitelmien takana on Regenero Oy, joka haluaa olla mukana kehittämässä Keilaniemestä näyttävää, monipuolista ja elävää merellistä kaupunginosaa, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja laadukkaat palvelut. Nyt yritys pyytää Espoon kaupunkia käynnistämään hankkeen edellyttämän kaavoittamisen uusien suunnitelmien pohjalta. Tavoitteena on, että toimisto- ja hotellitorni valmistuisi 2022.

Regenero Oy omistaa entisen Fortum Oyj:n kiinteistökokonaisuuden Keilaniemen metroaseman vieressä. Entisen Fortumin pääkonttoritornin Regenero uudistaa nykyaikaiseksi toimistotilaksi, jonka päävuokralaisena on Accountor.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan 16.4.

Ranta-alue elävämmäksi

Regenero Oy on kiinnostunut myös Keilaniemen ranta-alueen kehittämisestä, ja pyytää siihen nyt suunnitteluvarausta. Keilaniemen rantavyöhyke on osa Espoon Rantaraittia, mutta palvelut vielä puuttuvat.

Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on ilahtunut Regenero Oy:n suunnitelmista.

”Ne vastaavat erinomaisesti Keilaniemen kehittämistä koskevia tavoitteitamme”, hän sanoo

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pitää kehittämissuunnitelmia merkityksellisinä myös alueen nykyisille toimijoille. 

”Kävelyetäisyydelle metroasemasta ja Raide-Jokerin päätepysäkistä tulisi uutta näyttävää toimitilaa, hotelli sekä palveluja ja asumista, jotka tukevat alueen ja koko Suomen elinvoimaa ja kilpailukykyä. Uskon, että uutinen on mieluinen myös Keilaniemessä toimiville yrityksille, jotka ovat toivoneet alueen palvelujen kehittämistä ja rannan elävöittämistä,” hän toteaa.

Otaniemen eteläosaan asuntoja

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston listalla on myös Aalto-yliopiston ja Senaatti-kiinteistöjen esitys asuntojen rakentamiseksi Otaniemen ja Keilaniemen saumakohtaan. Näin alueet kytkeytyisivät toimivasti toisiinsa.

”Esitetyt tavoitteet mahdollistavat Otaniemen kehittämisen entistä monipuolisemmaksi ja elävämmäksi kaupunginosaksi. Alueesta tulisi täysin uudentyyppinen ja myös kansainvälisesti kiinnostava asuntokohde Aalto-yliopiston tiede- ja tutkimusyhteisön ja Keilaniemen suurten pörssiyritysten väliin,” toteaa Isotalo.

”Alueella yhdistyvät työskentely, asuminen ja palvelut sekä erinomaiset joukkoliikenneyhteydet. Ympäristön viihtyisyyttä lisäävät liikenteen siirtyminen Kehä1:n tunneliin sekä tunnelin päälle Tapiolan ja Keilaniemen väliin rakennettava uusi puisto.”