Alupron turvakaide palkittiin kansainvälisellä Red Dot -designpalkinnolla

Tuusulalaisen Alupro Oy:n AluFix EVO -turvakaide on saanut arvostetun Red Dot Award -palkinnon. Toimitusjohtaja Vesa Samela on innoissaan siitä, että yrityksen vahva panostus teolliseen muotoiluun huomioidaan näin merkittävällä tunnustuksella.

– Design on alusta asti ollut tärkeä osa tuotekehitystämme. Nyt palkittu AluFix EVO -turvakaide on sekä arkkitehtonisesti näyttävä että erittäin käyttäjäystävällinen ja laadukas. Se edustaa suomalaista teollista muotoilua parhaimmillaan, Samela kertoo.

AluFix EVO -turvakaide on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen tuote, joka on voittanut Red Dot Award Product Design -palkinnon turvatuotteiden kategoriassa. Vuodesta 1955 järjestetty Red Dot on yksi maailman tunnetuimmista muotoilukilpailuista. Samela painottaa, että muotoiluun satsaaminen on julkisivuratkaisuihin, teknisiin säleikköihin ja turvakaiteisiin erikoistuneelle Aluprolle merkittävä kilpailuetu.
– Tavoitteenamme on olla alan edelläkävijä ja tunnetuin turvakaidevalmistaja koko Euroopassa. Meille ei riitä, että tuotteemme täyttävät pelkät tekniset laatuvaatimukset. Huomioimme aina myös designin ja käytettävyyden.

Asiakasystävällisempiä ratkaisuja, tyylistä tinkimättä

Muotoilupalkinto vahvistaa Samelan mukaan Alupron tuoretta kasvustrategiaa, jossa asiakaslähtöiset ratkaisut ja palvelut on nostettu keskiöön laadukkaiden tuotteiden ohella.
– Muotoiluun panostaminen lisää kustannustehokkuutta ja parantaa tuotteiden käytettävyyttä. Samalla tuotteista saadaan entistä asiakasystävällisempiä; kevyitä ja kestäviä – laadusta ja tyylistä tinkimättä. Nämä ominaisuudet löytyvät myös nyt palkitusta turvakaiteestamme, jonka päämarkkinat ovat kotimaan lisäksi Keski-Euroopassa, toimitusjohtaja jatkaa.

AluFix EVO:n suunnittelu- ja kehitystyö aloitettiin haastattelemalla kattourakoitsijoita, joilla oli kokemusta aikaisemmin kehitetystä AluFix Classic -turvakaiteestamme. Samela korostaa yhteistyökumppanien merkitystä tuotekehitysprojekteissa. AluFix EVO:n kehitysprojektissa Alupron kumppaneina ovat olleet Icontec Oy ja Tekes (nykyinen Business Finland). Icontec Oy auttoi sekä mekaniikkasuunnittelussa että teollisessa muotoilussa, ja Tekes oli jakamassa taloudellista riskiä tuotekehitystuen myöntämisellä, Samela toteaa.

– Aiomme jatkossakin varmistaa, että jokainen Alupron Tuusulan tehtaalta maailmalle lähtevä turvakaide, säleikkö tai muu tuote tekee osaltaan suomalaista muotoilua tunnetuksi. Saamamme Red Dot -palkinto todistaa, että toimiva ja kestävä tuote voi olla myös huipputyylikäs, Samela iloitsee.