Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Tapiolan urheilupuistosta halutaan vehreä, vihreä ja monipuolinen 

Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Urheilupuiston nykyisiä toimintoja ja liikuntapalveluita on tarkoitus täydentää:  sinne halutaan rakentaa uusi 6000-paikkainen jalkapallostadion, skeittipaikka, jalkapallo-, padel-, katukoripallo- ja pingiskenttiä sekä monitoimi- ja mailapelihallit.

Puisto aiotaan liittää osaksi jalankulun ja pyöräilyn verkostoja. Puiston rakennusten yhteyteen halutaan myös uusia palveluita kuten kauppoja, kahviloilta ja ravintoloita. Uusia koteja on tarkoitus rakentaa noin tuhannelle asukkaalle.   Pysäköinti keskitetään stadionin alapuoliseen laitokseen.

Puistolle on tarkoitus tehdä hiilineutraaliussuunnitelma, jossa otetaan huomioon urheilupuiston energiankulutus ja päästöt sen koko elinkaaren aikana.

– Suomessa ei ole aiemmin tehty vastaavalle kohteelle hiilineutraaliussuunnitelmaa tässä laajuudessa.  Alueen suunnittelussa otetaan huomioon lisäksi ilmastonmuutoksen aikaansaama sateiden ja tulvien yleistyminen, kertoo arkkitehti Toni Saastamoinen.

Urheilupuiston kaavaehdotus etenee kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukselle. Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto.