Kuva: Kauppakeskus AINOA, ainoatapiola.fi

Tapiolan AINOAn laajennus avautuu

SRV:n rakentaman kauppakeskus AINOAn viimeisen laajennusosan avajaisia juhlitaan 24. lokakuuta.

Valmiissa kauppakeskuksessa on yli 100 liikettä mukaan lukien 32 kahvilaa ja ravintolaa. Laajennuksen myötä AINOAn liiketilojen kokonaispinta-ala kasvaa merkittävästi 30 000 neliömetristä 50 000 neliömetriin.

Kuva: Kauppakeskus AINOA, ainoatapiola.fi

”SRV:n strategian ytimessä on vetovoimaisten kaupunkikeskusten kehittäminen ja rakentaminen. AINOA sijaitsee raideliikenteen solmukohdassa, erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, johon on mielekästä rakentaa sekä kaupallisia palveluja että asuntoja palvelemaan ihmisten arkea”, sanoo SRV:n yksikönjohtaja Kalle Mauriala.

”AINOAsta haluttiin luoda viihtyisä kauppakeskus, toteuttaen ainutlaatuinen äänimaailma, sisäilme ja valaistus. Tapiolan puutarhakaupunki jatkuu AINOAn sisätiloissa, missä on käytetty elementteinä myös viherseiniä ja -kattoja. Kauppakeskuksessa on käytetty vain vähäpäästöisiä materiaaleja, ja AINOAlle on myönnetty korkein mahdollinen LEED Platina -sertifikaatti”, kertoo kauppakeskuksen kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen LähiTapiolalta.

AINOAn laajennusta rakennettiin parhaimmillaan noin 450 työntekijän voimin. Rakennustyöt alkoivat vanhan Stockmannin tavaratalon purkutöillä edellisen laajennusosan valmistuttua vuonna 2017. Samanaikaisesti rakennettiin myös tänä vuonna avautunutta Tapiolan bussiterminaalia, josta on suora yhteys metroon ja kauppakeskukseen. Lisäksi kauppakeskuksen asiakkaiden käytössä on noin 2 000 maanalaista pysäköintipaikkaa.

SRV toimii projektinjohtourakoitsijana Tapiolan kaupunkikeskushankkeessa, jonka johtava kehittäjä on LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy. LähiTapiolan hallinnoima kiinteistörahasto on investoinut AINOAan ja yläpuolelle rakentuviin asuntoihin yli 500 miljoonaa euroa.

”AINOA-kokonaisuus Kirjokannen asuntoineen muodostaa erittäin laajan ja monimuotoisen hybridihankkeen, jossa projektinjohto-osaamistamme on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti. Vaikka rakentamista on tehty täydessä toiminnassa olevan kauppakeskuksen kyljessä, ovat mittavat rakennustyöt edenneet laadukkaasti, aikataulussa ja hyvässä yhteistyössä tilaajan, Espoon kaupungin ja alueen muiden rakentajien kanssa”, kertoo Kalle Mauriala.

Vuonna 2017 valmistuivat kauppakeskuksen kannen päälle rakennetut Kirjokannen ensimmäiset lähes 130 asuntoa. Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista jatketaan vuoteen 2020 saakka Kirjokannen kolmen uusimman kerrostalon rakentamisella.

Lue lisää Ainoan 2-vaiheesta Projektiuutisten artikkelista.