Projektiuutiset 5/2019 esittelee Triplan kauppakeskuksen, Pasilan uuden juna-aseman sekä pysäköintilaitoksen kolmessa näyttävässä artikkelissaan. Lehti ilmestyy lokakuun lopussa.

Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Mall of Tripla avaa ovensa

YIT:n suurhanke Triplan kauppakeskus Mall of Tripla, pysäköintilaitos ja uusi Pasilan asema avautuvat torstaina 17.10.

Projektiuutiset 5/2019 esittelee Triplan kauppakeskuksen, Pasilan uuden juna-aseman sekä pysäköintilaitoksen kolmessa näyttävässä artikkelissaan. Lehti ilmestyy lokakuun lopussa.

Triplan sydämeksi rakennettu Mall of Tripla on 250 liiketilallaan Suomen ja Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, joka tarjoaa laajojen myymälä- ja ravintolapalveluiden lisäksi paljon uudenlaista kulttuuritoimintaa ja elämyksiä.

Kolmen korttelin ja maanalaisten tilojen muodostama Tripla on YIT:n historian suurin yksittäinen hanke, kokonaisarvoltaan lähes puolitoista miljardia euroa. Kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen, toimistojen, hotellin ja asuntojen lisäksi uuden Pasilan aseman rakentaminen on ollut osa hanketta.

Keski-Pasilan keskukseksi noussut Tripla on laajan palvelutarjontansa ja erinomaisten kulkuyhteyksiensä ansiosta käynnistänyt myös sitä ympäröivien alueiden kehittämisen. YIT:lle Triplan suunnittelu ja rakentaminen on tuonut arvokasta osaamispääomaa.

”Triplan myötä YIT on ottanut harppauksen rakennusyhtiöstä kaupunkikehittäjäksi. Valtavassa hybridikohteessa olemme saaneet yhdistää monipuolisesti kaikkea osaamistamme aina hankekehityksestä toteuttamiseen ja omistamiseen yhdessä kumppaneidemme kanssa”, toteaa toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Samaan aikaan kun Triplaa on rakennettu, Helsingin kaupunki on panostanut merkittävästi Pasilan katuihin ja liikennejärjestelyihin ja Väylävirasto rakentanut läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä.

”Ympäröivät työmaat ja vaativa rataympäristö ovat luoneet Triplan rakentamiselle omat haasteensa. Sidosryhmien kanssa tehty yhteistyö on ollut todella tiivistä ja hyvää”, kertoo Triplan hankejohtaja Tapio Salo.

Mall of Tripla on toteutettu yhteisyrityksenä, jonka omistajina ovat YIT, Ilmarinen, Conficap ja Fennia. Liiketiloista on kauppakeskuksen avautuessa vuokrattu 96 prosenttia.

Vaikka kauppakeskus, asema ja pysäköintilaitos avautuvat, jatkuu rakentaminen vielä hotellin, toimistojen ja asuntojen osalta. Tripla on kokonaisuudessaan valmis syksyllä 2020.