tampere
Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Tampereen Ojalaan puurunkoinen päiväkoti-koulu

Rakennusliike Lapti rakentaa Tampereen Ojalaan CLT-runkoisen päiväkodin ja alkuopetuskoulun yhteensä 310 lapselle.  Kesällä 2024 valmistuvan rakennuksen omistaa kiinteistösijoitusyhtiö NREP, joka vuokraa tilat Tampereen kaupungille.

Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Kaksikerroksisen päiväkoti-koulun pää- ja arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Sweco. Rakennus on A-energialuokkaa, ja se lämpenee maa- ja kaukolämmöllä. Rakennuksen katolle tulee aurinkopaneelit.

Päiväkoti-koulu toteutetaan CLT-rakenteena. Laptin mukaan rakennukseen jätetään paljon puupintaa näkyviin myös sisätiloihin.

–Kiinnitimme tulevan päiväkodin ja koulun suunnittelussa erityistä huomiota arjessa toimiviin ja muuntautuviin tilaratkaisuihin sekä ympäristöystävälliseen rakennukseen. Ojalan päiväkodista ja koulusta tulee erittäin tehokas niin hiilijalanjäljen, energiakulutuksen kuin elinkaarikustannusten osalta, Laptin palvelu- ja toimitilayksikön hankekehityksestä ja myynnistä vastaava johtaja Tuomas Lindfors sanoo.

Päiväkodin ja koulun tilat ovat erillään. Talon sydämessä on yhteiset ruokailu- ja liikuntasalitilat, joita on mahdollista vuokrata myös iltakäyttöön.

Pihalle tulee viljelyalueita ja -laatikoita sekä kukkaniittyjä. Päiväkoti-koulun suunnitelmia on Laptin mukaan kehitetty yhteistyössä Tampereen kaupungin ja tulevien käyttäjien kanssa. Tampereen kaupunki vuokraa kiinteistön käyttöönsä vähintään 20 vuoden ajaksi.