Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen C-siipi (vas.) on uudistettu. Monikäyttöisissä tiloissa on huomioitu muun muassa digitalisaatio, energiatehokkuus ja modernit työtavat. Kuva: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tamkin pääkampuksen C-siipi uudistui

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen C-siiven saneeraus on valmistunut ja avajaisia vietettiin 6. lokakuuta.

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen C-siipi (vas.) on uudistettu. Monikäyttöisissä tiloissa on huomioitu muun muassa digitalisaatio, energiatehokkuus ja modernit työtavat. Kuva: Tampereen ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulun pääkampuksen C-siipi on 4-kerroksinen. Lisäksi rakennuksessa on kellarikerros ja IV-konehuone vesikatolla. Vuonna 2000 valmistuneen kohteen remontti käynnistyi keväällä 2022. C-siipi uudistettiin osana Tampereen korkeakouluyhteisön kampuskehityshanketta. 

Ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Kujala kertoi, että uudistuneissa tiloissa on huomioitu tämän päivän korkeakoulun tarpeet kuten digitalisaatio, nykyaikainen pedagogiikka, energiatehokkuus sekä modernit työtavat. 

– C-siipi on kohtaamispaikka työelämälle ja korkeakoululle. Talon kerroksista löytyy tiloja tiimityölle, itsenäiselle työskentelylle ja kohtaamisille. Opetustilat ovat monikäyttöisiä ja ne taipuvat kahdenkymmenen hengen tiloista yli sadan hengen tiloihin. 

C-siiven uudistus toteutettiin muutama vuosi sitten järjestetyn varainhankintakampanjan avulla. Lahjoituksia kerättiin noin kaksi miljoonaa euroa. 

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola leikkasivat C-siiven avajaisnauhan. 

Multala korosti ammattikorkeakoulujen roolia koulutustason nostamisessa. 

– Ammattikorkeakoulut ovat niitä, joilla on mahdollisuus tavoittaa opiskelijoiksi niitä nuoria, joiden siirtymä korkeakoulutukseen ei ole itsestään selvää. Emme voi saavuttaa kunnianhimoista koulutustasotavoitettamme, ellei yhä useampi nuori myös toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta hakeudu korkeakoulutukseen. 

Multala nosti esiin myös korkeakoulujen yhteistyön niin yritysten kuin muiden alojenkin kanssa. 

– On maailmanlaajuinen trendi, että korkeakouluja rohkaistaan vahvistamaan yhteyksiä elinkeinoelämään ja laajemminkin yhteiskuntaan. Tiedettä ja tutkimusta tehdään entistä monialaisemmassa yhteistyössä ja ilmiöpohjaisesti yhteiskunnallisiin haasteisiin ratkaisuja etsien.