Tamina-urinaali erityisesti saneerauksiin

Tyylikäs muotoilu kätkee sisäänsä helposti huollettavat osat

Uusi Geberit Tamina -urinaali on kehitetty erityisesti saneerauskohteisiin. Sen leveämpi muoto ja suurempi koko peittävät alleen vanhat reiät ja liitännät, kun urinaali halutaan vaihtaa uuteen. Asennus hoituu nopeasti, eikä rakennuksen rakenteisiin tarvitse välttämättä koskea. Geberitin urinaalien huolto on helppoa, sillä kaikkiin toiminnallisiin elementteihin pääse käsiksi ilman posliinin irrottamista seinästä. Hybridihajulukko mahdollistaa käytön pienellä vesimäärällä sekä vedettömällä toiminnolla.

Geberit-urinaalijärjestelmä sisältää kaikki komponentit, joita urinaalien asentamiseen tarvitaan. Kaikki osat ovat keskenään yhteensopivia, joten niistä voi joustavasti valita juuri omaan rakennusprojektiin sopivan yhdistelmän. Valinnan voi tehdä muun muassa urinaalihuuhtelulaitteen asennusjärjestelmästä, posliinista, huuhtelupainikkeesta, urinaaliväliseinistä ja vesilukon tyypistä.

Huuhtelukauluksettomia posliineita on kolme erilaista mallia, jotka eroavat mitoitukseltaan toisistaan. Uusi Geberit Tamina on luotu erityisesti saneerauskohteisiin. Se on mitoiltaan merkittävästi leveämpi ja korkeampi kuin aiemmat Geberit Preda- ja Selva-mallit.

– Tamina-posliini peittää huomaamattomasti alleen kiinnitysreiät ja liitännät, jotka paljastuvat, kun vanha urinaali irrotetaan. Siksi asennus sujuu jouhevasti, ja urinaalin saa nopeasti takaisin käyttöön. Seinän sisään asennettu huuhtelun ohjaus voidaan päivittää uuteen järjestelmään Geberit-saneeraussarjan avulla. Rakennuksen rakenteita ei välttämättä tarvitse edes avata, toteaa Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi.

Tilan kokonaisuuden viimeistelevät posliinien kanssa yhteensopivat urinaaliväliseinät. Niillä tilaa voi rytmittää ja rajata. Seinään asennettavia väliseiniä on saatavana lasisena eri väreissä sekä muovisena valkeana.

Minimaalinen vedenkulutus – tai vedetön käyttö

Geberit-urinaalien muotoilussa on panostettu huollon helppouteen. Kaikkiin toiminnallisiin osiin on pääsy ilman, että posliinia tarvitsee irrottaa paikoiltaan. Huuhteluvesisuuttimeen pääsee käsiksi edestä, jos sitä on tarve puhdistaa tai huoltaa. Myös hajulukon voi irrottaa ja puhdistaa etukautta, joten viemäriin on pääsy ilman, että urinaalia irrotetaan seinästä. Huuhtelukaulukseton posliini helpottaa siivousta, parantaa hygieniaa ja estää epämiellyttävät hajut.

Huuhtelun ohjausyksikkö on telakoitu urinaalin alle, ja sen voi irrottaa vaikka yhdellä kädellä sulkematta tulovettä. Vaihtoehtoisesti huuhtelutekniikan voi asentaa seinän sisään Geberit Duofix -järjestelmällä. Huuhtelupainikkeita on saatavana urinaaleihin laaja valikoima, ja ne ovat ulkonäöltään yhteensopivia seinä-wc:n huuhtelupainikkeiden kanssa. Valittavana on sekä mekaanisia että kosketusvapaita malleja.

Veden säästöä varten huuhteluvesisuutin on mitoitettu tarkasti sopimaan posliinin sisämittoihin. Siksi vettä tarvitaan huuhteluun vain 0,5 litraa. Vielä pienempään vedenkulutukseen voidaan päästä yksilöllisesti säädettävillä huuhteluohjelmilla, kuten intervallihuuhtelulla. Sitä voidaan säätää ohjausyksikön kautta.

– Geberit-urinaalin toimintatavaksi voi valita myös vedettömän käytön. Sen asentamiseen voidaan käyttää samoja asennuselementtejä kuin vesikäyttöisiin urinaaleihin, jolloin jää mahdollisuus helposti muuttaa käyttötapaa. Vedettömiin urinaaleihin asennetaan hybridihajulukko, joka sulkee hajut viemäriin. Näin tila pysyy raikkaana. Hybridihajulukon voi asentaa myös vettä käyttäviin urinaaleihin, Polvi mainitsee.

Vesikäyttöisen urinaalin ohjauksen virtalähteeksi voi valita joko verkkovirran, pariston tai itselataavan generaattorin.